Fortællehjørnet for 3. klasse er samme dag og Mandagshjørnet er for børn i 5. og 6. klasse. Der kommer mest de børn, som har været med i Fortællehjørnerne, men der kommer også enkelte nye til. Vi mødes hver anden mandag fra kl. 18.00 - 20.00. Vi begynder med at spise sammen. Det at sidde sammen og blive ved bordet, til alle er færdige, kan være en udfordring, men efterhånden trives børnene godt med det, og vi kan nemt sidde ca. tre kvarter. Jeg har altid en frivillig med, som tager sig af maden. Efter måltidet er der en forkyndelsesdel - også med sang og fadervor. Til sidst har vi aktivitet, det kan være vi fremstiller en ting f.eks. fisk, juleting eller påsketing, men fællesleg og spil er også meget godt på den tid af dagen.
Om foråret har vi en overnatning ligesom i 4. klasse. Igen mødes vi fredag eftermiddag og laver aftensmad sammen. Og det er nødvendigt at have en frivillig med. Om aftenen går vi på besøg hos folk fra menigheden. Måske har børnene forberedt nogle spørgsmål eller vores besøgsvært har selv noget spændende at fortælle. Det giver meget mening med besøgene, og børnene husker det senere hentid, som når vi har Minikonfirmand, dog varer det kun en time (14.30 -15.30). Jeg henter børnene på skolen (gå afstand), hvilket giver kontakt til lærere og andre børn. Når vi ankommer til sognegården, er alt gjort klar på forhånd. Det er vigtigt, at jeg kan bruge min fulde opmærksomhed på børnene.
Børnene krydser sig af på en mødetavle og finder plads på puder, der er lagt ud på gulvet. Så tjekker vi lige, at alle har det godt, og vi begynder med at synge et par sange/salmer. Derefter genfortæller jeg fra Bibelen, mest fra Det Nye Testamente. Jeg begynder første gang med fortællingen om Zakarias i templet. De følgende gange og frem til sommerferien genfortælles fortløbende den store fortælling om Jesu liv. Efter fortællingen snakker vi om, hvad børnene har hørt og er kommet til at tænke på. Vi beder fadervor. Så er det tid til saftevand/frugt/kage. Måske når vi en lille leg, men oftest er tiden gået med sang og fortælling.
Fortællehjørnet for 4. klasse
Ud fra et ønske fra børnene ved første hold fortsatte vi, og sådan er det blevet frem til nu. Hos os kan det pt. kun lade sig gøre fredag kl. 14.45 - 15.45. Igen en time med samme fremgangsmåde som i 3. klasse. Det passer næsten altid med, at vi efter sommerferien kan begynde med påskens fortællinger og så fremad, hvor vi oftest lige når at høre om Paulus og hans rejser. Ind i mellem bruger jeg også andre små historier fra litteraturen, som giver noget at tænke over og tale om. Om foråret har vi en overnatning i sognegården. Her har jeg altid en frivillig med. Vi mødes fredag eftermiddag og laver aftensmad sammen. Om aftenen er vi på opgaveløb i kirken, og senere ser vi film eller hygger med leg og spil. Ved måltiderne har jeg lidt forkyndelse. Vi slutter lørdag kl. 10. Det er et hit med overnatning.
Mandagshjørnet
er for børn i 5. og 6. klasse. Der kommer mest de børn, som har været med i Fortællehjørnerne, men der kommer også enkelte nye til. Vi mødes hver anden mandag fra kl. 18.00 - 20.00. Vi begynder med at spise sammen. Det at sidde sammen og blive ved bordet, til alle er færdige, kan være en udfordring, men efterhånden trives børnene godt med det, og vi kan nemt sidde ca. tre kvarter. Jeg har altid en frivillig med, som tager sig af maden. Efter måltidet er der en forkyndelsesdel - også med sang og fadervor. Til sidst har vi aktivitet, det kan være vi fremstiller en ting f.eks. fisk, juleting eller påsketing, men fællesleg og spil er også meget godt på den tid af dagen.
Om foråret har vi en overnatning ligesom i 4. klasse. Igen mødes vi fredag eftermiddag og laver aftensmad sammen. Og det er nødvendigt at have en frivillig med. Om aftenen går vi på besøg hos folk fra menigheden. Måske har børnene forberedt nogle spørgsmål eller vores besøgsvært har selv noget spændende at fortælle. Det giver meget mening med besøgene, og børnene husker det senere hen.