Nu betaler vi (Folkekirkens Hus i samarbejde med flere kirker i Skads Provsti) for to konfirmationer, hvilket betyder, at projekt Støt en Konfi kan tilbyde to ekstra konfirmationer, end hvad projektets sponsormidler ellers rækker til.
Støt en Konfi er et tilbud til familier, hvor de økonomiske ressourcer er så små, at konfirmanden ikke ville have fået en fest efter konfirmationsgudstjenesten. Så formålet med projektet er simpelthen at gøre det muligt for alle at blive konfirmeret og efterfølgende holde en fest.
Det er som oftest en familierådgiver, støttekontaktperson eller en præst, der henviser konfirmandfamilien til projektet. I projektet sidder en lille styregruppe, der udvælger konfirmanderne ud fra nogle økonomiske kriterier. Der bliver bl.a. kigget på, om begge forældre er på overførselsindkomster.
Projektet støtter en fest til 25-30 deltager (i vores hus har vi kun plads til 25 personer) og mad fra en af byens restauranter. Til de to konfirmationer, vi skal holde, har vi lavet en fast aftale med Restaurant Sydvesten, hvor konfirmanden kan vælge mellem tre forskellige tre retters menuer. Festen er alkoholfri, så alle drikkevarer, der serveres, er alkoholfrie. Der er ofte meget alkohol i familierne i forvejen, og denne dag skal konfirmanden kunne sænke skuldrene og nyde dagen uden at bekymre sig om, om mor eller far drikker for meget. Vi sørger for konfirmationstøj, andendagstøj og sko. Frisør, kørsel fra kirken til Folkekirkens Hus /Café Finns paraply samt en gave til konfirmanden er også inkluderet. Ofte er der ingen gaver og telegrammer på disse gaveborde. Sidste års konfirmand hos os fik fire telegrammer, et par nye sko og så gaven fra projektet, som var en sweatshirt.
I forhold til tøjet er det så, at vores andet og nyopstartede projekt kommer i spil: Projekt Bæredygtig konfirmation. Vi har samlet en masse brugt konfirmationstøj sammen, vasket og renset det. Vi afholder to eventeftermiddage, hvor vi dækker borde med chips, sodavand og rød løber. Præsterne i provstiet har forinden (og helst i starten af skoleåret) delt pjecen om Bæredygtig konfirmation ud til alle konfirmander. Konfirmanderne møder så op og prøver kjoler, bukser, skjorter og blazere i vildskab og ser, om der er noget, de kan bruge. Konfirmanderne i projekt Støt en Konfi betaler ikke for tøjet, mens de andre betaler 200 kr. for at låne tøjet. Pengene bruger vi til vask og rens, når tøjet afleveres tilbage igen. Overskuddet af pengene går til Støt en Konfi-projektet.
En stor del af de unge mennesker er meget bevidste om miljø og bæredygtighed og kan sagtens se det vilde i at købe en kjole til 1000 kr. (vi har set kjoler helt op til 9000 kr.), der kun skal bruges den ene dag.
Når de andre fra klassen vælger at blive konfirmeret i genbrugstøj, er det bare lettere at blive det for dem, der ikke har andre valgmuligheder.