Præster med særfunktioner
Studenterpræst

Studenterpræst

Mikael Grønhøj Skovgpård

Mikael Grønhøj Skovgård

Studenterpræst for de studerende på Campus Herning - VIA design og AU Herning i Birk, Gjellerup Sogn, Herning Søndre Provsti.

Telefon: 4021 2025
E-mail: mgs@km.dk


Scot Alastair Christensen (fotografen er på vej)

Scot Alastair Chrisetnsen

Studenterpræst Herningsholm Erhvervsskoler

Telefon: 9721 4293
E-mail: sac@km.dk”Kirken skal være, hvor mennesker er”, siger vi. Og mon ikke det blandt andet skyldes den forståelse, at ideen om studenterpræster opstod?

Som studenterpræst færdes man nemlig lige midt i de studerendes hverdag: På studiestedet blandt underviserne og de studerende. De studerende møder studenterpræsten til semesterstart, i kantinekøen, til sociale arrangementer, på gangen midt i en travl eksamenstid eller bare rundt omkring på campus.

Studenterpræsten tilbyder sjælesørgeriske samtaler med studerende og undervisere, og som præst i folkekirken er studenterpræsten underlagt fuld tavshedspligt, ligesom der ikke føres journal.  

Samtalerne handler om alt fra hjemve, kærestesorger og eksamensangst til depression, selvmordstanker og ensomhed. Særligt ensomhed er en af de ting, som fylder meget hos rigtig mange af de studerende. Derfor arrangerer jeg blandt andet forskellige sociale arrangementer i løbet af året.

Studenterpræsten er ikke ansat på uddannelsesstederne, men af folkekirken. Det giver studenterpræsten en særstatus, og for de studerende giver det er pusterum at tale med én, der ikke tager sig af karakterkrav, projekthåndtering eller deadlines. Som en af de ansatte i skolens boghandel citerede en studerende for at sige: ”Der er kun to steder her på studiestedet, man kan slappe helt af. Her og hos præsten”.

Som studenterpræst er jeg en del af et landsdækkende netværk af studenterpræster, som i skrivende stund tæller 17 præster fordelt over hele landet. 

Folkekirken tæt på studenterpræsten

I videoen (kilde: Folkekirken.dk) møder du de to studerende Trine og Håkon, som har haft stor glæde af samtaler med studenterpræsten, da stress og sygdom i familien meldte sig.