Fortsæt til hovedindholdet

Nr. Felding kirke

16. december

Klik på filmen og se dagens afsnit til den 16. december.
Du kan også læse en tekst fra Bibelen der passer til dette afsnit og en kort beskrivelse af kunsteren her på siden. 

Ønsker du at se filmen tekstet, kan du gøre det ved at trykke på CC ikonet

Tekst fra Bibelen der passer til dagens afsnit

Verdens skabelse

Gud sagde: »Der skal være lys på himmelhvælvingen til at skille dag fra nat. De skal tjene som tegn til at fastsætte festtider, dage og år, og de skal være lys på himmelhvælvingen til at oplyse jorden!« Og det skete; Gud skabte de to store lys, det største til at herske om dagen, det mindste til at herske om natten, og stjernerne. Gud satte dem på himmelhvælvingen til at oplyse jorden, til at herske om dagen og om natten og til at skille lys fra mørke. Gud så, at det var godt. Så blev det aften, og det blev morgen, fjerde dag.

Første Mosebog kapitel 1

Kunstneren

Hans Tyrrestrup
født 1944 

Maler og forfatter. Hans malerier er både abstrakte, ekspressive og figurative. Kunstneren er i stand til at kombinere den abstrakte ekspressionisme med den koloristiske tradition i dansk landskabsmaleri, og resultatet er både smukt, ekspressivt og farverigt.
Tyrrestrups værker er mættede af maling og brede penselstrøg, og idet der altid arbejdes med nerve og dristig kolorit, er der uendelige muligheder for at gå på opdagelse i malerierne. Han har udsmykket flere kirker.

Om serien Ventetid

Sognepræst og kunstanmelder Troels Laursen tager os med på rejse rundt i 27 vidt forskellige midt og vestjyske kirker.
Med afsæt i et kunstværk fortæller Troels Laursen os om det vi går og venter på frem mod jul.

Det er nyere kunstværker på hæderspladser og afkroge som bliver hovedpersoner i Troels Laursens fortællinger frem mod jul

Serien begynder 1. søndag i advent og varer helt frem til og med den 25. december. Som en bonus kommer der også et ekstra afsnit den 6. januar på Hellig Tre Kongers aften.

Klik på filmen hvis du vil se en kort introduktion til serien.