Fortsæt til hovedindholdet

DET TAGER VI MED HJEM

Deltagere:

Det blev til mange indtryk, snakke og ideer på konferencen ’Fælles om det sociale ansvar’. Tre deltagere svarer her på, hvad de har lært af konferencen – og hvad de tager med hjem i hverdagen.

Menighedsrådsmedlem i Vesthimmerland samt 
medlem af provstiudvalget 

Ole Bjerne Sørensen 

Ved mit bordhold snakkede vi rigtig meget om, hvordan vi kan lave et lignende arrangement i miniformat i vores egen kommune, for det var godt at lære hinanden at kende, så vi har noget at bygge videre på. Konferencen har vist mig, at vi skal blive bedre til at se muligheder frem for begrænsninger. Vi skal lade være med at begrænse os af, at vi vil gøre tingene, som vi plejer.  
Der er så mange spændende og nye muligheder, som vi bare skal gribe.  
Vi skal lære at tænke mere bredt – og alternativt. 

Kirke-kulturmedarbejder og medarrangør af diakonikonferencen 

Susanne Klausen 

Jeg synes, det har været en rigtig god konference. Jeg har særligt fået noget godt ud af oplæggene, blandt andet det, som professor Jørn Henrik Petersen holdt.  
Jeg skal hjem og læse mere af det, han har skrevet – han var rigtig spændende at høre på. Jeg tror, det vigtigste vi kan tage med fra konferencen i dag er, at vi skal være opmærksomme på vores forskelle - for kommunerne og folkekirken er forskellige. Men hvis vi er opmærksomme på vores forskelle, kan vi bruge hinanden på en god måde.  
 

Generalsekretær i Jysk Børneforsorg 

Poul Erik Clausen 

Det har været rigtig godt at mødes, så vi i stedet for at arbejde i hvert vores spor kan blive bedre til at arbejde sammen. Det er det, der skal til for at løse mange af de udfordringer, vi står i. Jeg står tilbage med en oplevelse af, at når man sætter sig sammen omkring et bord i øjenhøjde med samme sag for øje, så sker der noget. Jeg er ikke i tvivl om, at der kommer noget rigtig godt ud af den her konference. Samtidig ser jeg også frem mod konferencen næste år. Her håber jeg, at organisationerne får lov til at komme endnu mere på banen. Flere af de sociale organisationer har mere end 100 år på bagen og masser af erfaring. Det kan man lige så godt udnytte til det fælles bedste.