Fortsæt til hovedindholdet
Biskoppens nyhedsbrev
Nyheder

Podcast: Biskoppens betragtninger

I september 2023 blev biskop Henrik Stubkjær valgt til præsident for Det Lutherske Verdensforbund - og i april blev kufferten pakket til hans første tur som præsident hvor han skulle besøge Tanzania og Etiopien.

 

I dette første afsnit af Biskoppens betragtninger skal vi høre mere om de oplevelser Henrik Stubkjær bringer med sig hjem til sit arbejde som biskop i Viborg Stift. (Du klikker blot på den grønne play knap for at afspille afsnittet)

Foto: LWF

Den første rejse

Første stop på biskop Henrik Stubkjærs første rejse som præsident for Det Lutherske Verdensforbund har været at besøge den Evangelisk-Lutherske Kirke i Tanzania som har over 8,5 millioner medlemmer og 5.000 sogne

Det er en kirke med dybe rødder i diakoni og fokus på forkyndelse, uddannelse og sundhed. Henrik Stubkjær delte sin beundring for deres stærke rolle i samfundet, især dedikation til teologisk uddannelse, fokus på unge og kampen for kvinders rettigheder. Jeg er meget beæret over at besøge denne kirke, som er kendt for sin dedikation til mission og tjeneste. Jeg er blandt familie her," sagde Henrik Stubkjær da han som præsident for det Lutherske Verdensforbund ankom til Etiopien.

Næste stop var Etiopien. Som den største lutherske kirke inden for LWF har den etiopiske evangeliske kirke Mekane Yesus (EECMY) over 12 millioner medlemmer fordelt på 16.000 menigheder landet over.

Et højdepunkt under besøget var bl.a. præsident Henrik Stubkjærs møder med andre kristne ledere i Etiopien: Kardinal Berhane Yesus fra den etiopiske katolske kirke og Patriark Mathias fra den etiopiske ortodokse tewahedo kirke. Deres drøftelser drejede sig om en nylig forpligtelse til at etablere et Nationalt Kirkeråd i Etiopien med henblik på at styrke det lokale samarbejde og forbedre fælles bestræbelser på at hjælpe dem i nød.

Lyt også til podcasten her


BAGGRUND

Biskoppens betragtninger er en inspirerende podcast serie med biskop Henrik Stubkjær, der udforsker tanker, udfordringer og visioner for folkekirken i Viborg Stift. En halv time hvor Henrik Stubkjær deler sine tanker om hvad der rører sig i folkekirken netop nu.

 

Dette er en del af biskoppens nyheds service der består af nyhedsbreve og podcast udgivelser.