Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Ny sognepræst i Sahl-Gullev og Bjerringbro

Peter Worm Madsen tiltræder stillingen pr. 1. november 2021

Peter Worm Madsen er pr. 1. november 2021 konstitueret  i stillingen som sognepræst i Sahl-Gullev og Bjerringbro Pastorat.

Konstitutionen er i første omgang fastsat til en periode på 1 år.

Peter Worm Madsen kommer fra en stilling som sognepræst i Christians Sogn, Aarhus Stift.

Viborg Stift ønsker Peter Worm Madsen velkommen til Viborg Stift og et stort tillykke med konstitutionen, og ser frem til et godt samarbejde.

 

Sognepræst Peter Worm Madsen

Peter Worm Madsen

Peter Worm Madsen fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

 

Hvad er din baggrund?

Jeg er uddannet fra Aarhus Universitet, og har arbejdet for Den Danske Israelsmission og så for Christianskirken i Aarhus N, hvor mit arbejde har været som diakonimedarbejder og senere som halvtidspræst med fokus på de unge voksne i sognet.  

 

Hvorfor blev du præst?

Jeg er nu vikarpræst i Bjerringbro og Sahl Gullev Sogne med det formål at gå 100% ind i præsteopgaverne, de kirkelige handlinger og hverdagen som præst med alle de usete opgaver, som vi løser i samarbejde med mange. 

 

Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag?

Ensomhed - der kan modvirkes af mange åbne fællesskaber, hvor enhver kan opleve sig set, mødt og hørt, uanset hvor forskellige vi er. Og så er der de unge, der oplever et enormt pres for at skulle ligne en succes, hele tiden. 

 

Hvad holder du mest af i dit virke som præst?

Diakonien - er mig højt værdsat, idet den indeholder så megen energi og muligheder for at møde mennesket med godhed, værdi og praktisk hjælp. 

 

Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag?

At vise at vi er relevante for ethvert menneske idag, og at vi IKKE er en uddøende institution, men derimod er et kraftcenter med det gode budskab som vores våben mod mørket og apatien.