Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Lisbet Helding er ansat som ny sognepræst med primær tjeneste i Grove-Simmelkær Ilskov

Lisbet tiltræder stillingen den 1. juni 2024

Lisbet Helding er pr. 1. juni 2024 ansat i stillingen som sognepræst i Sunds-Haderup-Feldborg-Grove-Simmelkær-Ilskov Pastorat med primær tjeneste i Grove-Simmelkær-Ilskov Sogne, Herning Nordre Provsti.

Lisbet Helding er allerede et kendt ansigt i Viborg Stift, idet hun tidligere har haft et fast embede i Stiftet og på det seneste har været ansat som stiftsvikar.

Viborg Stift ønsker Lisbet Helding stort tillykke med ansættelsen i Herning, og ser frem til et fortsat godt samarbejde.

 

Lisbet fortæller om sig selv

I sommeren 2020 dimitterede jeg som cand.theol. fra Aarhus Universitet (speciale: Gravidsamtaler som folkekirkelig praksis), og har lige siden været præst i både større bykirker og i mere landlige omgivelser. 

Samtlige varianter har været vildt spændende og virkelig berigende, men jeg glæder mig til at blive landpræst i det midtjyske med al den nærhed og kontinuitet i præstearbejdet, som embedet her rummer en særlig mulighed for.

Jordemoder er jeg også, og har arbejdet som sådan i 8 år. Jeg føler meget stor taknemmelighed over de vigtige mellemmenneskelige møder, samtaler og muligheder, som begge fag indtil nu har åbnet op for… 

Teologisk er jeg bredt folkekirkeligt funderet og holder af vores folkekirke i sin fulde vidde og rummelighed. Det er vigtigt for mig som præst, at alle kan føle sig velkomne i folkekirken.

Jeg glæder mig meget til at blive en del af pastoratet med primær tjeneste i Grove, Simmelkær og Ilskov Sogne!

Lisbet Helding

Lisbet Helding tiltræder stillingen den 1. juni 2024