Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Ny sognepræst ansat i Overlade og Ulstrup-Gundersted 

Cecilie Juul Rasmussen tiltræder stillingen den 1. september 2023

Cecilie Juul Rasmussen er pr. 1. september 2023 ansat som sognepræst i Overlade Pastorat med primær tjeneste i Ulstrup og Gundersted sogne, Vesthimmerlands Provsti.

Viborg Stift ønsker Cecilie stort tillykke med ansættelsen og velkommen til Viborg Stift. Vi ser frem til et godt samarbejde.

Cecilie er nyuddannet præst, og skal - sammen med en anden ny præst - ordineres af biskop Henrik Stubkjær ved Ordinationsgudstjeneste i Viborg Domkirke, søndag den 13. august 2023 kl. 16.30.

Ordinationsgudstjenesten er åben for alle, og alle skal være hjertelig velkommen.

Cecilie Juul Rasmussen

Cecilie Juul Rasmussen

Cecilie fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

Hvad er din baggrund?

Jeg er født og opvokset på Djursland, hvor jeg boede, indtil jeg begyndte at læse teologi ved Aarhus Universitet, hvor jeg skrev speciale om nogle af de fremtrædende kvinder hos Paulus. Det meste af min studietid boede jeg i Randers, men da jeg mødte min kæreste, flyttede jeg til Aalestrup i Vesthimmerland, hvor vi nu bor.

I min fritid slapper jeg af med familie og venner, strikker og hækler, fisker og så går jeg lidt på jagt.

 

Hvorfor blev du præst, og hvad holder du mest af i dit virke som præst?

Det lå egentlig ikke i kortene, at jeg skulle ende som sognepræst, men både religion og historie har altid været noget, der har optaget mig meget, og livets store spørgsmål begyndte jeg at gruble over ret tidligt.

Når man er præst, møder man en helt speciel tillid og relation i mødet med menigheden. Man møder ofte præsten, når der er sket noget stort i livet, og det at være med, når livet både er godt og svært, ser jeg som et stort privilegium ved mit arbejde.

Derudover synes jeg, der ligger en spændende opgave i at gøre evangeliet (og Biblen generelt) forståelig og relevant for os her i 2023. Det at forkynde evangeliet rent og purt, men så det stadig er forståeligt, synes jeg, er en vigtig og spændende opgave.

 

Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag? Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag?

Vi skal ikke tænke så meget over, hvad andre mener om os - det må i hvert fald ikke være det, der styrer os. Jeg tror, det er noget, der findes i alle aldersgrupper, men især tror jeg, det er noget, mange unge kæmper med - at vi ikke skal måle os med andres succes eller “fejl”.

Der tror jeg, vi som kirke har en vigtig opgave i at være et sted, hvor man kan komme uanset hvad - her vil ingen tænke eller se skævt til dig. Derimod skal kirken være rummelig og kunne favne alle, hvilket jeg ser som en af kirkens vigtige opgaver.