Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Ny sognepræst ansat i Idom-Råsted og Måbjerg-Ellebæk Pastorat, Holstebro Provsti

Rasmus Knud Toft Ølholm tiltræder embedet den 1. januar 2024

Rasmus Knud Toft Ølholm er pr. 1. januar 2024 ansat son 50% sognepræst (kbf) i Idom-Råsted Pastorat og 50% sognepræst i Måbjerg-Ellebæk Pastorat, Holstebro Provsti.

Viborg Stift ønsker Rasmus Ølholm stort tillykke med ansættelsen, og ser frem til et godt samarbejde.

Rasmus Ølholm er nyuddannet præst, og skal ordineres af biskop Henrik Stubkjær ved en Ordinationsgudstjeneste i Viborg Domkirke, onsdag den 20. december 2023 kl. 18.30, hvor også Dorte Bille, der er ansat som barselsvikar i Rind-Kollund og Arnborg-Fasterholt Pastorat, Herning Søndre Provsti, skal ordineres.

Ordinationsgudstjenesten er åben for alle, og alle skal være hjertelig velkommen til at deltage.

Rasmus Knud Toft Ølholm

Rasmus Ølholm fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

 

Hvad er din baggrund?

Jeg er 28 år gammel og kommer oprindeligt fra Store Andst, mellem Lunderskov og Vejen. Jeg er uddannet cand.theol. fra Aarhus Universitet og har i efteråret 2023 fulgt undervisning på Pastoralseminariet i Aarhus. Jeg er gift og har to børn.

Hvorfor blev du præst?

Ideen om at blive præst opstod allerede, da jeg gik i folkeskolen. I den obligatoriske erhvervspraktik i 9. klasse var ikke, som mine klassekammerater, hos en tømrer, mekaniker eller i butik, men derimod en uge i praktik hos en præst. Jeg blev overrasket over præstens mange opgaver, og særligt det, at hele livet kan rummes indenfor en enkelt dag, ja endda blot en formiddag!

Hvad holder du mest af i dit virke som præst?

Min erfaring som præst er jo indtil videre sparsom, så jeg glæder mig til at komme i gang med præstegerningen, og komme ud og virke som som sognepræst. Lærer sognene og menighederne at kende. Blive fortrolig med præstens alsidige opgaver og hverdag. Og møde mennesker til gudstjenester, arrangementer og i samtaler om stort og småt.