Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Barselsvikar ansat i Viborg Domsogn og som studenterpræst ved Campus Viborg 

Anne Mette Fruelund Andersen tiltrådte stillingen den 20. november 2023

Anne Mette Fruelund Andersen er pr. 20. november 2023 ansat som konstitueret sognepræst / barselsvikar i en stilling som 55% sognepræst i Viborg Domsogn, hvori natkirken i Viborg Domkirke indgår og 45% studenterpræst med forpligtelse til at betjene Campus Viborg og øvrige uddannelser i Viborg.

Anne Mette Fruelund Andersen kommer fra en stilling som sognepræst i Aarhus Stift.

Viborg Stift ønsker Anne Mette Fruelund Andersen velkommen til Viborg Stift, ønsker et stort tillykke med ansættelsen, og ser frem til et godt samarbejde.

Anne Mette Fruelund Andersen

Anne Mette Fruelund Andersen fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

Jeg hedder Anne Mette Fruelund Andersen og har været præst siden 2010. Primært som sognepræst i Aarhus Stift, men i mine seneste ansættelser også som hospitals-og hospicepræst. 

Jeg er ved at skifte spor fra sognepræst, hvor der er mange forskellige opgaver til funktionspræst med fokus på samtaler og sjælesorg.

I min studietid læste jeg i både Aarhus og København samt tilbragte et år i USA med ophold på Boston University og Stanford. Jeg skrev efterfølgende ph.d. om etik i natur- og sundhedsvidenskab, så min teologi er formet af overvejelser over, hvad der er vigtigt for et menneske i den eksistens som både er kropslig og sjælelig. 

I min nuværende ansættelse er jeg studenterpræst i Viborg og sognepræst ved Domkirken i Viborg med Natkirken som særlig opgave. 

Jeg er ansat i et barselsvikariat. 

Det er et privilegium at få lov at møde mennesker i sorg og glæde og være repræsentant for kirken ved at stille mig til rådighed for mennesker: Lytte til, hvad der fylder for den enkelte og byde ind med min tilværelsesforståelse i lyset af evangeliet. 

Jeg ser det som en vigtig opgave for kirken at være der, hvor mennesker er, også når de ikke søger kirkens rum på traditionel vis. 

Jeg er stolt over at folkekirken tilbyder sig på uddannelsesinstitutioner for unge mennesker såvel som på hospital og hospice. 

Denne opgave er det en stor ære at bære med på for mig som præst.