Fortsæt til hovedindholdet
Erfaringer fra pilgrimsvandringer
Nyheder

Pilgrimsvandring Ørslevkloster Kirke - Kvols Kirke

Stiftsudvalget for Pilgrimme havde den 6. oktober 2018 arrangeret Pilgrimsvandring, hvor der under vandringen blev arbejdet med Kristuskransen

Mødestedet var Kvols Kirke, hvorefter deltagerne blev kørt til Ørslevkloster Kirke, hvor sognepræst Jeppe Jensen holdt en andagt.

Herefter gik turen ud i de skønne naturområder omkring klosteret og videre til Ørum Kirke, igennem Jordbro Enge, gennem gamle kirkestier og op på høje med udsigt til både sø og Hjarbæk Fjord.

Vandringen gik tilbage til Kvols Kirke, hvor der var afslutning i kirken - en dejlig vandring på 20 km. var tilendebragt med fællesskab med medkristne og i en skøn natur.

Under vandringen blev der arbejdet med Kristuskransen - en protestantisk bedekrans, som den svenske biskop Martin Lønnebo har udviklet, og som handler om forholdet til Gud, til hinanden og til en selv. Under turen var der ligeledes tider til samtale, eftertanke og stilhed.

Ansvarlige for vandringen var sognepræst Anne Birgitte Thun og sognepræst Marianne Florentine Koch, der begge deltog i vandringen.


Vagn Hougaard Sørensen, der deltog i vandringen, har lavet den lille video fra Pilgrimsvandringen, der vises nedenfor.