Hvis en historie fra dit sogn når medierne, er der nogle enkle forholdsregler, du kan tage for at undgå misforståelser og for at forberede dig før, under og efter et interview.
Der er mange måder, du kan række ud mod den lokale presse. Her kan du læse forslag til, hvordan du kan nå længere ud ved at anvende den lokale avis eller tv-station.
Som ansat eller frivillig i folkekirken kan du bidrage til den offentlige debat med et folkekirkeligt perspektiv på tingene. Her får du ti gode råd til, hvordan du formulerer et debatindlæg.
Få din kirkes nyheder bredt ud lokalt ved at samarbejde med de lokale nyhedsredaktioner. Her er der en række ideer til at få et samarbejde i gang.
Klummer i både egne og andres medier er en god måde at vise folkekirken som ressource i samfundet.
Journalister har kun kort tid til at orientere sig i en pressemeddelse, så den skal være effektiv, indeholde de nødvendige informationer, og historien skal være god.
Folkekirken styrker sin relevans ved at blande sig i den offentlige debat i aviserne og på de sociale medier.
Debatten i folkekirken er præget af fejlfinderkultur. Det står ikke alene i skarp modsætning til de kristne værdier; det gør det også svært for folk uden for kirken at høre andet end råberiet.
God kommunikation kræver både empati og interesse for den fælles dagsorden i samfundet. Netværksorienteret kommunikation, kan man kalde det.
Velforberedte præsentationer giver tilhørerne større udbytte. Her er ti gode råd til, hvordan du forbereder og holder en god præsentation.