viborgstift.dk
Folkekirken under corona
Mundbind og salmebog

FOLKEKIRKEN UNDER CORONA

Vi prøver at samle de informationer som vi modtager på denne temaside.

Udfasning af sektor retningslinjer

Kirkeministeriet skriver, at i lyset af den seneste tids udfasning af restriktioner og anbefalinger i forbindelse med corona/Covid-19, som har betydet, at der pr. 1. september 2021 ikke længere er sektorspecifikke restriktioner for folkekirken og andre trossamfund, har regeringen besluttet, at de sektorspecifikke retningslinjer kan udfases og afvikles helt fra samme tidspunkt.


KIRKELIGE HANDLINGER


DIGITALE TIPS


ANDET


ARKIV


Vi skal tage læring af corona

Vi kunne meget mere end vi troede vi kunne, og vi fandt nye måder, at nå ud til vores menigheder på, fortæller biskop Henrik Stubkjær, Viborg Stift. Se biskoppens hilsen til alle ansatte i folkekirken i Viborg Stift. (udgivet 27. august)


Genåbning af Folkekirken

Biskop Henrik Stubkjær sender en tak til alle der har gjort en særlig indsats under corona-krisen, og sætter ord på glæden for at kirken genåbner idag den 18. maj.


Gudstjeneste på DR2 19 april

Domprovst Thomas Frank holder gudstjeneste i en tom Viborg Domkirke. Organisten og tre sangere har sneget sig med ind. Anders Laugesen byder velkommen, men det er op til seerne at lade dette blive en gudstjeneste for hele landet. (Gense hele gudstjenesten ved at klikke her).


Påskegudstjeneste på DR

Selv om kirkerne er lukkede vil vi gerne fejre påske sammen med dig. Kom til gudstjeneste på DR1 12. april kl. 10 på DR1 og kl. 14 på DR2. (Gense hele gudstjenesten ved at klikke her).


Biskoppen om folkekirken og corona

En side af kirkens samfundssind, er at være på de svages side fortæller biskop Henrik Stubkjær, Viborg Stift, og orienterer om folkekirkens rolle under corona-smitten. Filmet 12. marts


Tænd et lys

I dag er det 75 året for Danmarks befrielse, og biskop Henrik Stubkjær opfordrer alle til at sætte et lys i vindueskarmen i aften.