Fortsæt til hovedindholdet
2021
Nyheder
Coronapas

Coronopdatering 10. dec.

Læs om de seneste præciseringer af retningslinjerne på folkekirkens område, og nogle af de overvejelser, som de nye restriktioner fra 9.12. lægger op til.

Fra Folkekirkens taskforce-gruppe

Corona-pandemien sætter igen sit præg på folkekirkens arbejde, og alt tyder på, at den vil gøre det et godt stykke tid endnu. Derfor er det en god ide, hvis I – menighedsråd, præster og andre ansatte - taler sammen om, hvordan I med de forhold, der gør sig gældende for jer, bedst kan være kirke lige nu.

Folkekirken er ikke omfattet af de corona-restriktioner, som regeringen annoncerede på pressemøde onsdag den 9. december. Men de nye restriktioner rejser en række spørgsmål. Samtidig kalder de gældende restriktioner på folkekirkens område på en række præciseringer.

Skolebørn i kirken

Som et resultat af de nye retningslinjer bliver skolebørn sendt hjem fra skoleundervisningen fra og med onsdag den 15. december, mens det fortsat er muligt at mødes i kirken. Denne forskel betyder, at den ansvarlige præst ud fra de lokale forhold skal vurdere, om konfirmand- og minikonfirmandundervisningen skal gennemføres de sidste uger inden juleferien.

Når I tjekker besøgendes coronapas

Hvis I ønsker at lukke mere end 100 ind til gudstjenester eller andre arrangementer i jeres kirke eller sognehus, skal I tjekke coronapas ved indgangen. Børn under 15 år og personer, der kan fremvise dokumentation for, at de er undtaget for krav om corona-test, skal ikke vise coronapas. Hvis man er i tvivl om en persons alder, må man bede om, at vedkommende viser ID.

Når en person bliver konstateret smittet med corona, forsvinder coronapasset automatisk i 14 dage. Hvis I lokalt vurderer, at en tidligere smittet er blevet rask, inden de 14 dage er gået, har I mulighed for at lade personen deltage i kirkens aktiviteter uden gyldigt coronapas.

Billetbestilling juleaften

Forberedelserne til kirkens julegudstjenester er i fuld gang. Ligesom sidste år kan I vælge at indføre billetbestilling i forbindelse med gudstjenesterne juleaften. Det vil gøre det nemmere at sikre, at der ikke kommer flere i kirken, end der er plads til.

Online-møder ikke muligt

Der er ikke pt. lagt op til at gøre det muligt at afholde diverse møder i menighedsråd, provstiudvalg og stiftsråd som online-møder.