Fortsæt til hovedindholdet
2023
Nyheder

Diakondage for konfirmander

DiakoniDage er for et konfirmandhold ad gangen. Hvis du har få konfirmander, kan du gå sammen med en nabopræst, så der er mindst 15 elever på holdet. Der kan maksimalt være 30 konfirmander pr. dag.

I skoleåret 2023-24 er DiakoniDage som udgangspunkt uden overnatning og poverty walk, med min- dre du selv står for aftenprogrammet.

Formålet med DiakoniDagene er, at konfirmanderne lever sig ind i andre menneskers livsvilkår (= em- patitræning) og får et vist kendskab til kirkens omsorgsarbejde (= diakonikundskab).

DiakoniDage er Via Dolorosa med levende mennesker: Konfirmanderne møder fire livsfortællere, der kender til smerte i en eller anden forstand. Vi har opbygget et ”MenneskeBibliotek” med omkring 25 personer, der er eller har været udfordret pga. psykisk sygdom, alkohol, kronisk sygdom, handicap, flygtningefortid eller lignende. Konfirmandholdet bevæger sig rundt i Viborg og møder forskellige steder mennesker, der fortæller deres historie og besvarer konfirmandernes spørgsmål.

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Programmet egner sig kun til et hold konfirmander ad gangen (max 30 deltagere).
 • I forbindelse med evt. overnatning i Pilgrimshuset opfordrer vi til, at
  der er mindst to voksne til stede. Der er køjesenge til 22 - ved større klasser må nogle sove på luft- madrasser. I skal påregne tid til oprydning og rengøring i forbindelse med overnatning.
 • Det er gratis at deltage.
 • Forplejning er dog for egen regning. Er der tale om et dagsprogram, kan konfirmanderne selv med- bringe madpakker, eller du kan som præst medbringe sandwich og juice eller lignende til alle.
  Er der tale om overnatning, kan I selv lave mad i Pilgrimshuset, som pilgrimmene gør det i sommer- månederne.
 • Du aftaler med dit konfirmandhold, hvilke ”værtsgaver” I medbringer til de fire livsfortællere, der stiller sig gratis til rådighed.
 • Vi har kapacitet til at afvikle maksimalt to DiakoniDage om ugen.
 • Tilmelding og yderligere oplysninger hos stiftspræsten for diakoni i Viborg Stift Steen Andreassen, 6080 4795, stean@km.dk.