Fortsæt til hovedindholdet
2023
Nyheder

Book provstivolontører til konfirmand-undervisningen

Herning-provstiernes og Ikast-Brande Provsti har udsendt to volontører til millionbyen Calgary i Canada. Du kan booke dem til sognets konfirmandundervisning eller til et arrangement i sognet - også uden for de tre provstier. Volontørerne kommer gerne på besøg for at fortælle om deres indtryk og oplevelser

Man kan booke et møde med volontørerne fra provstisamarbejdet Kirke til Kirke i perioden 15. januar til 31. marts 2023.

Volontørerne tilbyder:

  • Deltage i undervisning af konfirmander og minikonfirmander
  • Fortælle om opholdet i Canada ved sognecafeer, missionsmøder, bibelkredse osv.
  • Medvirke ved arrangementer for børn, unge og voksne indenfor kirke og menighed og kirkelige organisationer især
  • Besøge skoleklasser
  • Deltage i arrangementer i forbindelse med Kirke Til Kirke projekter

Volontørerne er gratis at booke og står til rådighed fra d. 15. januar til d. 31. marts 2023. Besøgene bliver koordinerede, så volontørerne når flest mulige aftaler.

Tilbuddet er gratis, men ved møderne opfordres der til at give en gave til volontørernes indsamlingsprojekt. Pengene sendes til Kirke Til Kirkes kasserer; Lindvig Osmundsen på konto 8506-0000537101 eller afleveres til volontørerne, der tager dem med videre. Beløb kan også indbetales på mobilpay; 446700

Provstivolontørerne fortæller:

Calgary og den danske kirke

Millionbyen Calgary er ligesom resten af Canada et stort immigrantsamfund. Gennem de sidste par århundreder er det multikulturelle samfund blevet større og større. Siden 1913 har der været en dansk menighed i Calgary. Menigheden holder dog engelske gudstjenester hver søndag og danske gudstjenester ca. 2 gange i måneden. Derudover er den et samlingspunkt for mange danske immigranter og deres familier. I dag er kirken under DSUK (Danske Sømands- og Udlandskirker). Fra de første europæere rejste til Canada og mødte ’det oprindelige folk’ har der været uenigheder om, hvordan landet skulle opbygges. Forskellige værdisæt mellem europæere og ’det oprindelige folk’ har lagt grund for store konflikter op gennem tiden. Dette påvirker stadigt samfundet i dag.


Vi rejser til Calgary fra d. 28. oktober til d. 12. januar for at besøge den danske lutherske kirke i Calgary, og for at undersøge hvordan et stort multikulturelt samfund påvirker kirkelivet og synet på kristendommen. Vi vil besøge helt små
menigheder så vel som en kæmpe kirke med
over 6000 medlemmer, og forhåbentlig bliver vi meget klogere på, hvordan kirkeliv og kristendom kan variere rundt om i verden, og ud fra det vil vi kunne fortælle om, hvordan det er at drive kirke - både dansk og canadisk - i Canada.
Ud over at være en millionby i Canada gemmer der sig meget historie. Vi har fundet ud af, at det moderne samfund i dag stadigt oplever konsekvenser af fortiden, hvor kristne europæere invaderede landet. Holdningen til kristendommen i Calgary kan derfor være sprængfyldt med komplekse følelser og oplevelser. Kirken anerkender i dag konsekvenserne af historiens gang og hvilke skader, det har medført og er derfor gået i gang med et forsoningsarbejde mellem det oprindelige canadiske folk og tilhængere af kristendommen.

Vi glæder os til at dykke ned i meget indhold og flere komplekse historier om dette emne, som vi forhåbentlig vil kunne dykke ned i. Derudover hører der til området både mennonitter, den retning som Amish er udsprunget af og hutteritter, som kom til Nordamerika pga. forfølgelse i Europa. Det oprindelige canadiske folk følte sig dog forfulgt af kristne tilflyttere fra Europa, hvilket også skaber mange spændinger i samfundet i dag.

Alt det her er noget, vi håber at komme hjem med meget mere viden og oplevelser om, som vi tænker ville være interessante for vores målgruppe i Danmark.

HVEM ER VI

  • Mit navn er Sofie Mundbjerg Høj, jeg er 22 år, og jeg kommer fra Aulum. Jeg har gået 2 år på Efterskolen Solgården, og i 2020 blev jeg student fra Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing. Det var også her, jeg mødte Kristian. I efteråret 2021 tog jeg et højskoleophold på Børkop Højskole. I min fritid nyder jeg at bruge tid på sang og musik samt at strikke til store og små. Jeg glæder mig til at komme på det her eventyr og se, hvor Gud fører os hen. Jeg er spændt på at opleve kirkelivet i Canada, og jeg er særligt spændt på at se, hvordan en lille dansk menighed fungerer i en kæmpe by.
  • Jeg hedder Kristian Paakjær Mikkelsen, jeg er 21 år, og jeg er opvokset i Vestjylland. Jeg har gået på Det Kristne Gymnasium, hvor jeg mødte Sofie, og jeg blev student i 2020. Fotografering er en stor passion for mig, som også er blevet mit arbejde i form af en lille virksomhed. Jeg brænder for at fange verden omkring mig med et kamera og på den måde bruge billeder til at fortælle historier. Jeg nyder at bruge tid på musik, og jeg siger aldrig nej til en god kop kaffe. Jeg glæder mig til at møde de mennesker der i den store moderne by vælger at holde fast i kirkelivet, og opleve hvordan en by fungerer med så mange kulturer, kirker og menigheder. Jeg er spændt på at se hvilke historier der møder os, og hvilke fortællinger vi vil tage med os hjem igen.

Kristian Paakjær Mikkelsen og Sofie Mundbjerg Høj

KONTAKT

Volontørerne kontaktes direkte på:

Sofie:

tlf. 2276 5784
mail: sofiehoj@hotmail.com

Kristian:

tlf. 2392 5988
mail: kristianpaakjaer@gmail.com

 

LÆS MERE

kirketilkirke.dk

 

DOWNLOAD

Hent folder her