Fortsæt til hovedindholdet
2020
Nyheder

Ny biskop i Grønlands Stift

43-årige Paneeraq Siegstad Munk fik flest stemmer til bispevalget og tiltræder 1. december 2020

Biskop Henrik Stubkjær ønsker tillykke: På vegne af Viborg Stift vil jeg ønske Paneeraq Siegstad Munk tillykke med valget til ny biskop i Grønland, og samtidig også ønske tillykke til alle grønlændere i Grønland og tillykke til alle grønlændere her i Stiftet med valget af deres nye biskop.

Vi har haft et rigtig godt samarbejde med biskop Sofie Petersen, og ser frem til at fortsætte det med Paneeraq Siegstad Munk.

Sofie Petersens afløser på posten som biskop i Grønland er fundet. Det bliver provsten Paneeraq Siegstad Munk, der har fået flest stemmer foran tre konkurrenter, og dermed bliver hun den nye biskop i Grønlands Stift.

Paneeraq Siegstad Munk er 43 år og kommer fra Attu. I 2001 blev hun bachelor i teologi ved Ilisimatusarfik, og i 2017 færdiggjorde hun sin kandidat i teologi ved Københavns Universitet

Paneeraq Siegstad Munk optog dog allerede præstegerningen i 2004, hvor hun valgte at holde en pause i sit kandidatstudie for at blive præst i Grønland.

Siden 2004, hvor Paneeraq Siegstad Munk blev præsteordineret, har hun været præst i en række forskellige byer og siden 2017 har hun været provst i Provsteqarfik Kujataa.

Paneeraq Siegstad Munk
Foto: Med tilladelse fra Den Danske Præsteforening