Fortsæt til hovedindholdet
2020
Nyheder

Gudstjenester igen

Fra 4. januar vil der igen blive holdt gudstjenester i folkekirken. Sent Lillejuleaften anbefalede vi, at julens gudstjenester frem til og med 3. januar blev aflyst. Dette skete i erkendelse af, at nye skærpede retningslinjer gældende for julens gudstjenester var blevet annonceret så sent, at det ville være vanskeligt for kirkerne at gennemføre julegudstjenesterne.

Regering og sundhedsmyndigheder har vurderet, at det er forsvarligt at holde folkekirken åben, når man følger de gældende retningslinjer. Hen over julen har man mange steder gennemført kirkelige handlinger og holdt andagter. Om få dage slutter julen, og vi glæder os over, at Sundhedsmyndighederne vurderer, at det er forsvarligt at holde gudstjenester, så længe man overholder gældende retningslinjer. 

Gudstjenesternes varighed

Disse blev meldt ud den 21. december og betyder, at gudstjenesterne højst skal vare 45-50 minutter. Derudover gælder naturligvis fortsat retningslinjer vedrørende areal- og afstandskrav, udluftning, god hygiejne og brug af mundbind.

Fællessang

Det er desuden fortsat en væsentlig overvejelse, om der skal være fællessang ved gudstjenesterne. Alternativet kan være at nøjes med en forsanger, et lille kor eller organisten alene. Vi ser frem til, at der kommer klare retningslinjer vedrørende sang fra Kirkeministeriet.

Når situationen ændrer sig, og sundhedsmyndighederne kommer med nye vurderinger, vil vi selvfølgelig tilpasse kirkens aktiviteter.

Biskopperne