Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Ny sognepræst ansat i Engesvang Pastorat, Ikast-Brande Provsti

Pernille Bolø tiltræder stillingen den 1. februar 2024

Pernille Bolø er pr. 1. februar 2024 ansat som ny sognepræst i Engesvang Pastorat, Ikast-Brande Provsti.

Pernille Bolø kommer fra en stilling som sognepræst på Bornholm, Københavns Stift.

Pernille Bolø forventes indsat i sit nye embede søndag 4. februar 2024 ved gudstjenesten i sognet.

Viborg Stift ønsker Pernille Bolø et stort tillykke med ansættelsen, og byder hende velkommen til Viborg Stift. Vi ser frem til et rigtig godt samarbejde.

 

Pernille Bolø

Lidt fortælling omkring Pernille Bolø
(kilde Hans Jørgen Hansen, Engesvang)

Pernille Bolø er født og opvokset i Grønland, men kom til Danmark i forbindelse med sin uddannelse, hvor hun startede med en bachelor i jura, før hun skiftede til teologi. Da hun ikke var klar til at blive præst med det samme, arbejdede hun i en årrække med marketing, reklame og skriveundervisning, før hun i februar 2017 blev ansat som sognepræst i et firesognspastorat på Bornholm.

”Jeg troede egentlig, at jeg skulle blive på Bornholm resten af livet, men da min datter blev helikopterpilot i Karup, fik jeg alligevel udlængsel, så da der viste sig et ledigt embede i Engesvang, måtte jeg gribe muligheden”, siger Pernille Bolø.

Hun betegnet embedet i Engesvang som noget nær perfekt med én kirke, ét sogn og ét menighedsråd. Desuden er sognet kendetegnet ved et højt aktivitetsniveau, mange foreninger og stor opbakning til lokale tiltag.

”Det virker som et sted, hvor man skal gøre sig meget umage, for at kede sig,” siger Pernille Bolø.

Hun lægger heller ikke skjul på, at hun selv er meget aktiv. De syv år i Ibsker-Svaneke-Bodilsker og Christiansø har været præget af mange nye initiativer og tiltag på både sogne- og provstiplan. Det er blandt andet blevet til 14 dages ”Mørkekirke” med andagter i en fuldstændig mørklagt kirke, ligesom der er blevet afholdt større påskeforløb med alle sanser i spil, og samarbejdet med alle Bornholms menighedsråd om at fortælle godnat-bibel-historier i alle kirker på øen hen over efterårsferien.

Et andet tiltag, som Pernille Bolø har været glad for, er ideen ”Pop-up Præst”, hvor hun sammen med en kollega har taget præstekjole og havestole ud i verden, for at sidde tilfældige steder og tale med dem, der kom forbi.

”Det er der kommet mange gode samtaler og en enkelt dåb ud af,” siger Pernille Bolø, der glæder sig meget til at flytte til Engesvang og blive del af hverdagslivet i det midtjyske.

”Jeg glæder mig til at blive del af hverdagslivet i byen. Og så glæder jeg mig utrolig meget til kun at have ét sogn at koncentrere mig om. Det har været en fornøjelse at være præst i fire livlige og kulørte sogne, men jeg har også ofte længtes efter at have et mere ensartet fokus, sådan som jeg nu forhåbentlig får mulighed for, siger den nye sognepræst”.

Engesvang sogn har i en periode været præget af mangel på fast præst, fortæller menighedsrådsformand, Hans Jørgen Hansen.

”Først havde vores tidligere sognepræst et par sygdomsperioder, hvor vi havde forskellige vikarer. Siden blev stillingen opslået for godt et år siden, men det lykkedes ikke at få den besat.Nu er det så endelig på trods af præstemangel i Danmark lykkedes at få en fast præst i Engesvang igen. Og en præst, der vil slå sig ned i præsteboligen, så vi virkelig kan føle, at vi har vores egen præst midt iblandt os,” siger Hans Jørgen Hansen.

Han forventer, at Pernille Bolø bliver indsat i embedet i forbindelse med gudstjenesten 4. februar. Efter gudstjenesten vil der være et arrangement i sognehuset, hvor der bliver lejlighed til at hilse på den nye sognepræst.

Det seneste år har præsteembedet i Engesvang været varetaget af Lisbet Helding, der er stiftsvikar. Hun har sidste gudstjeneste i Engesvang 21. januar, hvor der bliver mulighed for at tage afsked med hende ved en kirkekaffe efter gudstjenesten.