Fortsæt til hovedindholdet

Påskelørdag

En dyster fortælling om dommedag bringer præst Troels Laursen til Viborg Domkirke, for os at fortælle historien om alt det der dømmer os idag.

Trosbekendelsen

Vi tror på Jesus Kristus, hans enbårne Søn, vor Herre, som er undfanget ved Helligånden, født af Jomfru Maria, pint under Pontius Pilatus, korsfæstet, død og begravet, nedfaret til dødsriget...

En dyster fortælling om dommedag bringer præst Troels Laursen til Viborg Domkirke, for os at fortælle historien om alt det der dømmer os idag.

Kunstneren

Joakim Skovgaard
1856-1933. 

Alle Domkirkens vægge samt hvælvingerne er udsmykket med freskomalerier udformet af Joakim Skovgaard og malet af ham og en række hjælpere, her i blandt Niels Larsen Stevns, i perioden 1901-1906. Denne udsmykning gengiver scener fra bibelens fortællinger fra Adam og Eva og til de sidste tider. Loftsbillederne i midterskibet er udført af Joakim Skovgaard som oliemaleri i 1913. Joakim Skovgaards billeder i Viborg Domkirke er kunstnerens hovedværk og et kunstnerisk mesterværk. Forlæg til Joakim Skovgaards fresker i Viborg Domkirke findes i dag i Skovgaard Museets samling lige ved siden af Domkirken.

Om serien Kom og se!

Påsken handler om alt det vi ikke kan se. 

Selv om der var nogen, der var med i de dage for længe siden og som så en del, er der ingen af os i dag, der så det. 

Der var ingen øjenvidner til det væsentligste i den kristne påsketro. 

Ingen så Jesus gå ud af graven, ingen så hvad der skete. Og alligevel er vores kirker fulde af billeder, der fortæller om det ingen så og som vi ikke kan se, men som vi tror på. Og som virkelighed i vores liv.

I syv afsnit besøger vi tolv kirker.  Nogle værker er hundrede år gamle, mens andre er hel nye og stadig dufter af maling og skinnende guld. 

Allesammen fortæller om det der skete i påsken for over 2000 år siden.