Jesus sagde til dem: »Således står der skrevet: Kristus skal lide og opstå fra de døde på den tredje dag, og i hans navn skal der prædikes omvendelse til syndernes forladelse for alle folkeslag. I skal begynde i Jerusalem, og I skal være vidner om alt dette. Og se, jeg sender det, min fader har lovet jer; men bliv i byen, indtil I bliver iført kraft fra det høje.«
Han tog dem med ud af byen, hen i nærheden af Betania, og løftede sine hænder og velsignede dem. Idet han velsignede dem, skiltes han fra dem og blev båret op til himlen. De tilbad ham, og fyldt med glæde vendte de tilbage til Jerusalem, og de var hele tiden i templet og lovpriste Gud.
Lukas evangeliet kapitel 24 vers 46 – 53
Alle Domkirkens vægge samt hvælvingerne er udsmykket med freskomalerier udformet af Joakim Skovgaard og malet af ham og en række hjælpere, heriblandt Niels Larsen Stevns, i perioden 1901-1906. Denne udsmykning gengiver scener fra bibelens fortællinger fra Adam og Eva og til de sidste tider.
Loftsbillederne i midterskibet er udført af Joakim Skovgaard som oliemaleri i 1913. Joakim Skovgaards billeder i Viborg Domkirke er kunstnerens hovedværk og et kunstnerisk mesterværk. Forlæg til Joakim Skovgaards fresker i Viborg Domkirke findes i dag i Skovgaard Museets samling lige ved siden af Domkirken.
I tre afsnit besøger vi tre kirker, hvor præst Troels Laursen fortæller os mere om den højtid som på mange måder går over vores forstand.
-Mange har måske svært ved at forbinde noget som helst med Kristi Himmelfartsdag, den har fået mange øgenavne og er i det hele taget genstand for folks overbærende latter, mens de nyder en dejlig lille ferie midt i forårstidens frodige optakt til sommeren. Og hvad skal det da også sige os moderne mennesker af i dag, der alle har set Andreas Mogensen suse rundt deroppe i skyerne?, spørger Troels Laursen.
Nogle af svarene prøver han at give os i serien: Giv det videre