Fortsæt til hovedindholdet
2023
Nyheder

Fejring af 75 året for kvindelige præster

Søndag blev 75 året for de kvindelige præster fejret i Viborg stift med en festgudstjeneste i domkirken, efterfulgt af en eftermiddag med alt fra historisk tilbageblik på kvinders betydning i den tidlige kristendom til nutidens hverdag som kvindelig præst, pauseret af musisk samspil. 

Det hele for at fejre, at det i år er 75 år siden de første kvindelige præster blev ordineret. Kirsten Øllgaard som var med denne søndag i Viborg, var også med for 75 år siden da 1800 var samlet i domkirken i Odense, og hvor det var hendes svigerfar biskop Hans Øllgaard der ordinerede de førte tre kvindelige præster - og hun var på den måde med til at binde en smuk sløjfe på den historiske fejring.

Dagen begyndte med festgudstjeneste i Viborg Domkirke.

Marianne Koch prædikede til festgudstjenesten.

Biskop Henrik Stubkjær byder velkommen til eftermiddagens program.

Marianne Aagaard Skovmand holdt foredrag om de skjulte ledere i kristendommen.

Kirsten Øllgaard var med for 75 år siden da de første kvindelige præster blev ordin

Inge Marie Kirketerp Hansen holdt foredrag under overskriften: En dag er kvindelige præster også bare præster.

Signe Haslund Birch stod for det musikalske indslag.

Signe Haslund Birch og Mathias Birch i smukt samspil.

Pernille Vigsø Bagge, der er formand for præsteforeningen rundede dagen af med foredraget Fra embede til organisation - fra fortid til fremtid.

Tak til Marianne Koch, Marianne Aagaard Skovmand, Inge Marie Kirketerp Hansen, Signe Haslund Birch, Mathias Birch og Pernille Vigsø Bagge som med deres bidrag var med til at gøre dagen til en fest.