Fortsæt til hovedindholdet
2021
Nyheder

Smagsprøve på ny bog

Næsten inden kaffekoppen når underkoppen indfinder tavsheden sig, da et ivrigt lyttende publikum fredag aften tog hvert et ord til sig fra Teologisk specialkonsulent Henning Kjær Thomsen. Han gav de 100 fremmødte en smagsprøve på det populære kursusforløb Teologi for voksne

Teologisk specialkonsulent Henning Kjær Thomsen fortæller for et interesseret publikum i sognehuet i Viborg.

Teologisk specialkonsulent Henning Kjær Thomsen fortæller for et interesseret publikum i sognehuset i Viborg.

Tekst og foto: Henrik Helms

De fik samtidig også en smagsprøve på en nyudgivelse. Henning Kjær Thomsen har skrevet en lærebog om kirkeåret, så den lyttende tavshed bliver afbrudt af en synkron bladren i de uddelte ark fra den nye bog.

Kompakt lærebog

-Det er en bog der kan trække en sammenhængende tråd igennem hele kirkeåret, fortæller Henning Kjær Thomsen.

Han er glad for at være nået i mål med en kompakt og koncentreret lærebog, som er lavet til at ramme præster og folk med interesse for teologi og kristendom.

Teologisk specialkonsulent Henning Kjær Thomsen fortæller for et interesseret publikum i sognehuet i Viborg.

Og netop sidstnævnte kategori sidder i et fyldt sognehus og lytter til Henning Thomsen der veksler med fortællinger fra Bibelen og uddrag fra bogen, for at give dem en lille indførsel i den kristne grundfortælling

-Det er en bog der har det rigtig godt sammen med mundtlige oplæg, smiler Henning Kjær Thomsen.
Og der er også en venlig drillende vekselvirkning mellem tilhørerne og Henning Kjær Thomsen, alt i mens de diskuterer, hvilke bibeltekster der bliver brugt hvornår i kirkeåret.

-Kan I huske det… griner Henning Kjær Thomsen alt imens der ivrigt diskuteres og bladres.

Henning Kjær Thomsens bog "Da åbnedes deres øjne"

Henning Kjær Thomsens bog "Da åbnedes deres øjne"

2. oplag

Bogen "Da åbnedes deres øjne" er udgivet på forlaget Eksistensen, og den er allerede i 2. oplag. Blandt andet har mange provstier pakket den ind som julegave til deres præster. Og så er den lærebog i efteruddannelsen af præster, og for dem der deltager i Teologi for voksne i Viborg Stift.