Internationale relationer
Provstivolontører

Her er mulighederne

Holstebro, Struer og Lemvig Provstier udsender årligt i fællesskab omkring to volontører til bl.a. Indien, Tanzania, Cameroun, Israel og Cambodja. Det sker i samarbejde med en række folkekirkelige missionsselskaber. Volontørerne er udsendt fra september til december. I denne periode betaler provstierne alt (rejser, visa, vaccinationer, medicin, ophold, forberedelseskurser osv.). I januar til marts tager volontørerne rundt i provstierne (uden løn eller lommepenge) og fortæller om deres oplevelser. Provstierne stiller en bil til rådighed gratis.
Vil du vide mere, så kontakt Erik Bitsch på tlf. 9788 4491 eller 2296 4491 – eller på e-mail: mail@bebitsch.dk.

 

Vesthimmerlands Provsti udsender årligt én volontør normalvis til Tanzania i samarbejde med Brødremenighedens Danske Mission eller Danmission. Volontøren skal selv betale 12.000 kr. for at blive sendt ud.
Du kan læse mere om mulighederne på volontørprojektets hjemmeside: http://volontoer-vesthimmerlands-provsti.dk/index.html
Kontakt gerne Jens Jacob Kaufmann Jensen for yderligere information på tlf. 319 60711 eller e-mail: jjkj@kauf.dk.

 

Herning Nordre og Søndre Provstier samt Ikast-Brande Provsti udsender i fællesskab årligt fire volontører. Indtil videre har volontørerne været sendt til landene Nigeria, Etiopien, Cambodia, Cameroun, Tanzania, Israel, Bangladesh og Indien. Udsendelsen sker i samarbejde med Brødremenighedens Danske Mission, Israelsmissionen, Ordet & Israel, Spedalskhedsmissionen, Danmission, Mission Afrika, Promissio og Viva. Volontørerne betaler selv for deres rejseudgifter og ophold ude. I de tre måneder, de efter opholdet arbejder for provstiet med undervisning og møder, får de et skattefrit rejselegat på ca. 22.000 kr. Provstierne stiller en bil til rådighed gratis til arbejdsopgaverne i Danmark. 
Du kan læse mere om mulighederne på volontørprojektets hjemmeside: https://www.kirketilkirke.dk/.
Du kan også kontakte Jens Kristian Egedal på tlf. 3029 9175 eller e-mail: jkegedal@gmail.com.

 

Få besøg af en provstivolontør!

Provstivolontørerne kommer gerne rundt og holder oplæg efter deres ophold i udlandet. Det kan for eksempel være til konfirmandundervisningen, en gudstjeneste, en sogneaften, en ældrecafé eller en børneklub. Man kan kontakte de enkelte provstier (se kontaktoplysninger ovenfor) for at booke et besøg. Normalvis er det gratis at få besøg af en provstivolontør, hvis det er inden for provstiets grænser. Uden for provstiet kan der blive opkrævet et mindre honorar