Fortsæt til hovedindholdet
7. maj 2021

Mørke er et grundvilkår

Magasinet Folk og Kirke dykker ned i mørket i 10 års jubilæums-udgaven.
Grundpåstanden er, at vi søger lyset, men hvis vi ikke vil stå ved mørket, som noget der hører med til livet, får vi sværere ved at finde det. 
Her kan du læse magasinet samt få materiale til undervisning

Du kan bladre i magasinet online i bladrefilen herover, hvor du også har mulighed for at downloade magasinet som pdf. 

Læs alle artikler online

Folk&kirke har sin egen underside på folkekirken.dk. Her kan man se både det nye nummer og hovedparten af de tidligere numre med temaer som valg, kontrol, kærlighed, dommedag og mad. 

10 års jubilæum

”Hvorfor har Danmarks største medlemsorganisation, folkekirken, egentlig ikke et medlemsblad, der henvender sig til alle medlemmer – også dem, der ikke rigtig bruger kirken til noget?”

Det var den overvejelse hos den daværende mediekonsulent i Helsingør Stift, nuværende provst i Ballerup-Furesø Rebecca Rudd, der satte det hele i gang for 10 år siden. Og så gik hun i gang med at skabe magasinet folk&kirke. Først kun til Helsingør Stift, men med årene er flere og flere stifter kommet til.

Magasinet har udviklet sig med årene – det er blevet tykkere, har fået sig en hjemmeside med anmeldelser og kommentarer, og det henvender sig i dag til de 22-35-årige. Men både yngre og ældre læsere kan også være med.

Her i 2021 er det 10. gang, det trykte magasin udkommer, og for første gang er alle folkekirkens ti stifter med i samarbejdet sammen med websitet folkekirken.dk.

Ressourcebank

Brug magasinet på biblioteket, til eksistenssamtaler, til studiekredse

Se eksempler på, hvordan I kan bruge Folk&Kirke #10 om temaet mørke:

Se alle forslagene samlet her.

Fakta

Artikler i Folk&Kirke #10: Mørke

En 36-årig mor til to fortæller om, hvordan det er at se frem til at skulle blive blind. En musikprofessor forklarer, hvorfor hjernen godt kan lide dyster og hård musik. En psykolog og en historiker diskuterer, om vi som turister bør opsøge Auschwitz og andre steder, hvor forfærdelige ting har fundet sted. En forfatter fortæller, hvordan mørket næsten opslugte ham, da han skrev en bog om sin mors dæmoner. Og en kvinde, hvis søn har begået selvmord, interviewer sin sjælesorgspræst og får hende til at forklare, hvorfor den bedste hjælp, man kan give til en sørgende, er at sige: Det går ikke over – men jeg går med dig ind i mørket.

 

Der er bl.a. artikler med musikeren Katinka Bjerregaard, forfatter Peter Øvig, hjerneforsker og musikprofessor Peter Vuust og dramatikeren Christian Lollike.

Fakta

Find det hele på nettet

Folk&Kirke har sin egen underside på folkekirken.dk. Her kan man se både det nye nummer og hovedparten af de tidligere numre med temaer som valg, kontrol, kærlighed, dommedag og mad. Her ligger også ressourcebanken med forslag til, hvordan man kan arbejde med de nyeste numre.