Fortsæt til hovedindholdet
2018
Nyheder

Broder en salmelinie

Taskerne var fyldte med nål, tråd og stof, og kirkebænkene i Skive kirke var fyldt med forventningsfulde mennesker en lørdag i september.

-Jeg blev rørt over hvor velforberedte deltagerne var. Mange af de 60 fremmødte var allerede i fuld gang, fortæller en glad Malene Dahl.

Nye salmer

Hun er præst i Viborg og en af initiativtagerne til broderi-workshoppen i Skive. Her var de samlet for at inspirere hinanden og synge salmer sammen. De blev mødt med nye salmelinier fra Iben Krogsdal. Flere blev meget berørte af hendes foredrag om netop det at digte salmer; hvad der inspirerer hende til at digte, og hvordan salmer er noget der lever i os, og gør os levende. 

Det er mennesker fra Nordjylland til Sønderjylland – fra København og Falster til det midtjyske, der er engangeret i at brodere salmelinier. Og engagementet er stort. Der var nogen som var stået op kl. 5, for at nå frem til broderiworkshoppen i Skive.

Give sig tid

Inspirationen blev givet til af nogen af eliten i dansk broderi. Håndarbejdslærer Lis Arenkiels gennemgang af almindelig menneskers færdigheder og brug af broderi gennem de sidste ca. 300 år, var til stor inspiration – og så blev de belært om, at processen er vigtigere end resultatet.

-Det handler om at give sig tid, fordi tid er en mangelvare. Derfor er processen vigtig og resultatet underordnet, fortæller præst Malene Dahl.

Til april syes broderierne sammen til et eller flere salmetæpper og udstilles i Viborg Domkirke og senere til udlån til kirker og sognegårde.


Fakta

Med ”Brodér en linje fra din yndlingssalme” ønsker vi at give os alle mulighed for at skabe et personligt og visuelt udtryk af salmelinie, som har en særlig betydning , at fremme glæden ved at lave noget med sine hænder, der skal indgå i en større sammenhæng
Projektet er landsdækkende – alle har lov til at være med. Mænd og kvinder, børn og voksne. Kan man stikke en nål op og ned i et stykke stof, så kan man være med. Man kan vælge at sidde derhjemme selv eller sy sammen med andre. Materialevalget er frit. Det eneste krav er, at det færdige broderi har angivet salmenummer og måler 20x20 cm plus 3 cm kant hele vejen rundt til sammensyning.


Salmebroderierne indsendes til Malene Dahl Præstebakken 9, Sparkær 8800 Viborg eller Marianne Koch Gl. Aalborgvej 14, 8800 Viborg senest 15. marts 2019.