Fortsæt til hovedindholdet
Aktuelt
Kalender

Kalender

I Viborg Stift arrangeres der løbende møder, kurser, faglige dage, konferencer, messer og konventer for såvel frivillige som præster og øvrige medarbejdere, såvel fra Stiftets som Stiftsudvalgenes side.
Nogle af arrangementerne er efteruddannelse, andre er faglige tilbud til folkekirkens ansatte og medlemmer af menighedsråd såvel som andre frivillige. 

06
jun

Pop melodier på orgel

De fleste organister oplever, at fx et brudepar eller pårørende til en afdød har konkrete musikønsker, som de drømmer om at få spillet på orglet. Musikønskerne er ofte populærmusikalske melodier. Musikernes forbehold kan være mange – begrundet i enten holdninger til kirkemusik, teknisk faglighed eller almindelig travlhed.

Workshop-delen beskæftiger sig med, hvordan man rent praktisk kan spille de fleste melodier smukt for orgel – eller, alternativt, hvordan man mere ambitiøst kan bruge ’pop-forespørgslerne’ kreativt i udviklingen af det kirkemusikalske repertoire. Der er mulighed for selv at medbringe melodi-cases til orglet til gensidig udveksling af erfaringer.

Læs mere her: pop musikalske melodier på orgel | viborgstift.dk

07
jun

Skriv himmelsk indhold på Facebook

Det kan være en udfordring at vælge den rette tone, de rette ord og det helt rette indhold, når vi som kirke skal poste på Facebook – og få folk til at elske at dele det med andre.

Vi kørte sidste år en række inspirationsaftener omkring kommunikation - hvor der fra mange var et ønske om at få en aften omkring at skrive til Facebook

Sidsel Thorsteinsson fra folkekirken.dk har 12 års erfaring med at skabe indhold til sociale medier.

Hun vil igennem oplæg og praktiske øvelser klæde os på til at blive endnu bedre til at skabe nyt og spændende indhold - og det er helt gratis..

Praktisk info Tidspunkt: 7. juni kl. 16.30-19.30. Sted: Holstebro Sognehus, kirkestræde 9A 7500 Holstebro Tilmelding: Klik her for at tilmelde dig Skriv himmelsk på Facebook
Tilmelding skal senest ske den 31. maj. Kurset arrangeres af Medie & Kommunikationsudvalget for Viborg Stift

08
jun

Klasseledelse i konfirmandstuen

På denne kursusdag vil vi se nærmere på, hvad klasseledelse er, og hvordan den kan håndteres, så det bliver underviseren og ikke konfirmanderne det leder og rammesætter. Vi vil se på, hvilke værktøjer der virker både i forhold til de fysiske rammer, pædagogisk rammesætning og hvordan vi kan gribe ind, hvis det alligevel går skævt.

Læs mere her: Klasseledelse i konfirmandstuen | viborgstift.dk

11
jun

Jubilæumsfejring for 75 året for kvindelige præster

Festgudstjeneste i Domkirken ved sognepræst Marianne Koch og biskop Henrikstubkjær. Der efter frokost i sognegården og bispegården kl. 11.30.

Efter frokost er der jubilæumsarrangement i domkirken med deltagelse af Marianne Aagaard Skovmand, Inge Marie Kirketerp, Pernille Vigsø Bagge og Signe Haslund Birch.

Du kan læse mere om arrangementet her: https://viborgstift.dk/aktuelt/nyt-fra-stiftet/75-aars-jubilaeum-for-kvindelige-praester


Tilmelding til frokost og efterfølgende arrangement senest den 2. juni. Klik her for at tilmelde dig (tilmelding er gratis).

11
jun

Church services in English

Read more about the service by clicking here:

English | viborgstift.dk

13
jun

Stiftspræstestævne

Læs mere om stævnet her: Præstestiftsstævne 2023 | viborgstift.dk

Sidste tilmelding den 2. juni kl. 10.

14
jun

Stiftspræstestævne

Læs mere om stævnet her: Præstestiftsstævne 2023 | viborgstift.dk

Sidste tilmelding den 2. juni kl. 10.

25
jun

Pilgrimsvandring på Hærvejsmarchen

10km og 20km pilgrimsvandring ledet af erfarne pilgrimme.

Læs mere her: https://viborgstift.dk/aktuelt/nyt-fra-stiftet/pilgrimsvandring-paa-haervejsmarchen

07
jul

Tag på pilgrimsvandring med disciplen Peter….

Tag på pilgrimsvandring i en weekend ad hærvejen.

Læs mere her: https://viborgstift.dk/aktuelt/nyt-fra-stiftet/tag-paa-pilgrimsvandring-med-disciplen-peter

30
aug

Stiftsudvalget for medier og kommunikation: Udvalgsmøde

07
sep

Åndelig Medvandring - Samtale og fællesskab om kristen praksis

Download folder om Åndelig Medvandring

Arrangør: Stiftsudvalget for Pilgrimme

08
sep

Stiftsmenighedsstævne

11
sep

Fælles pilgrimsvandring for engelske og danske præster

Pilgrimsudvalget og Stiftsudvalget for Kirken i Verden arrangerer fra den 11. til 14. september pilgrimsvandring på Hærvejen. Præster fra Viborg Stift inviteres sammen med præster fra venskabsstiftet Guildford Stift til at tilbringe nogle udbytterige dage sammen på de støvede veje. Det er gratis at deltage, men der kan maksimalt deltage 10 præster fra Viborg Stift. Man aftaler individuelt med sin provst, om kan få tjenestefri til at deltage i vandringen.
Klik her for at læse mere: https://viborgstift.dk/aktuelt/nyt-fra-stiftet/faelles-pilgrimsvandring-for-engelske-og-danske-praester
16
sep

Pilgrimsvandring på Kalk Kaminoen

Læs mere om turen ved at klikke her

Arrangør: Stiftsudvalget for Pilgrimme

28
sep

Har kirkebladene en fremtid?

Skal sogne fortsat udgive kirkeblade, og hvis de skal, hvordan skal de så udformes, så de rammer målgruppen bedst.
Hvis ikke man skal, hvordan skal sognene så kommunikere, så de når modtagerne.
En blanding af foredrag, kursus og workshop, hvor deltagerne får både viden og inspiration til kirkens kommunikation og kommer til at arbejde med praktisk indhold i form af tekster, overskrifter og billeder.
Man må gerne have en mobiltelefon med, ligesom man gerne må tage nogle af sine kirkeblade med til gensidig inspiration.

Tidspunkt: 28. september kl. 16.30-19.30Sted: Hedeagerkirken, Gl Kirkevej 33, 7400 HerningTilmelding: Klik her for at tilmelde dig - og det er helt gratis
Tilmelding skal ske inden den 21. september.

Vis flere