Fortsæt til hovedindholdet
Internationale relationer
Kristi Lutherske Kirke i Nigeria

Kristi Lutherske Kirke i Nigeria

Båndet mellem Viborg Stift og Kristi Lutherske Kirke i Nigeria går langt tilbage. 

Da kirkens første biskop blev indsat i 1973, var det Biskop Johannes W. Jacobsen, der foretog bispevielsen. Og siden har der ved flere lignende lejligheder været repræsentanter fra Viborg Stift i Nigeria. Gennem årene er også mange missionærer og volontører blevet udsendt til Nigeria fra kirker i Viborg Stift.

Kristi Lutherske Kirke i Nigeria betragter 1913 som sit fødselsår. Det var i det år den danske missionær Niels Brønnum, udsendt af Sudanmissionen (det nuværende Mission Afrika) ankom til landet og begyndte sit missionsarbejde. I dag er kirken en stor og levende selvstændig kirke med flere end 1 million medlemmer. Den nuværende ærkebiskop, Musa Panti Filibus, blev i 2017 præsident for Det Lutherske Verdensforbund.

Kontakten til Kristi Lutherske Kirke i Nigeria koordineres af stiftsudvalget for økumeni, mission og religionsmøde og stiftspræst Peter Fischer-Nielsen.

 

Sådan kan I engagere jer!

Ønsker I som menighed at engagere jer i relationen til Kristi Lutherske Kirke i Nigeria, kan I gøre tre ting:

  1. Følg med i, hvad der sker i Kristi Lutherske Kirke via Mission Afrikas hjemmeside (Nigeria - Mission Afrika).
  2. Bed for Kristi Lutherske Kirke i Nigeria og for alle kirkens menigheder, præster og medarbejdere. Nævn kirken i jeres kirkebøn eller ved særlige gudstjenester.
  3. Saml penge ind til kirken. Indsamlede gaver sendes til Mission Afrika via kontonummer 5061-1060018 – mærk indbetalingen ”Projekt 2157"
  4. Overvejer I at besøge Nigeria eller sende volontører afsted? Det er ikke muligt endnu, men er I interesserede i at få besked, når det kan lade sig gøre, så skriv til stiftspræst Peter Fischer-Nielsen på pfn@km.dk

Kontakt: 
Stiftspræst Peter Fischer-Nielsen
Tlf: 2399 8840
pfn@km.dk