Reformationsfejringen
Reformationsstafetten/"Luther roser og ege ønsker"

"Reformationsstafetten"

Tirsdag den 28. februar 2017 - torsdag den 2. marts 2017 


"REFORMATIONSSTAFETTEN" på Domkirkepladsen og i Viborg Domkirke

"Reformationsstafettens" bus ankommer tirsdag eftermiddag, den 28. februar 2017 kl. 10.00 fra London til Domkirkepladsen i Viborg, hvor porten åbnes.


Se programmet for alle dagene og se oversigt over arrangementerne fordelt på de enkelte dage


Projekt "Luther roser og ege ønsker"

Da fejringen af reformationen blev skudt i gang på Domkirkepladsen 1. marts, afleverede 500 børn fra Viborg et lille kunstværk hver. Et egeblad eller en blomst lavet i keramik, som straks blev sat op på en stor egetræsport. De havde nemlig deltaget i projektet "Luther roser og ege ønsker".

Porten pyntes - billede fra 28. februar 2017 -  Billede: Kulturprinsen


Syv elever fra Viborg Produktionsskole er i Viborg Domkirke og på Viborg Rådhus i gang med at sætte en udstilling op, som 500 børn fra Viborg har været med til at lave.


"Luther roser og ege ønsker" tager afsæt i fortællingen om reformationen og har fokus på at give børn mulighed for at udtrykke sig kunstnerisk gennem inddragende og kreative processer. Projektet er udviklet af Kulturprinsen i samarbejde med kunstneren Susanne Ahrenkiel og Kulturskolen Viborg.

Eleverne fra produktionsskolen har med hjælp fra Tingstadens Y's Men's Club nu har sørget for, at besøgende kan beundre porten i domkirkens våbenhus og i foyeren på Rådhuset.

Læs mere om projektet og mulighed for at deltage i den videre pyntning af porten i artikel fra Viborg Stifts Folkeblad den 4. maj 2017