Reformationsfejringen
"Reformationen rocker" v/Eskild Dohn

"Reformationen rocker" Ny CD af Eskild Dohn

Et album med en række af reformationens bedste salmer i nutidige fortolkninger


I anledning af reformationens 500 års jubilæum har Eskild Dohn indspillet et album med en række af reformationens bedste salmer i nutidige fortolkninger

Reformationsjubilæet 2017

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther slog 95 teser op på porten til slotskirken i Wittenberg – en begivenhed der blev startskuddet til reformationen.
Viborg var det første sted i kongeriget Danmark, som blev reformeret. Først syv år senere blev resten af Danmark reformeret.

 

"Reformationen rocker"

I anledning af reformationens 500 års jubilæum har Eskild Dohn indspillet et album med en række af reformationens bedste salmer i nutidige fortolkninger.

Den nye CD med titlen "Reformationen rocker" blev præsenteret i Landemodesalen i Bispegården for ca. 100 fremmødte den 7. februar 2017.

Fra lanceringen i Bispegården den 7. februar 2017

Se den store billedreportage fra landeringen / receptionen den 7. februar 2017


Se også videoer fra lanceringen den 7. februar 2017 fra henholdsvis biskop Henrik Stubkjærs velkomsttale og fra fællessang med Eskild Dohn og band


Musikalsk er CD'en i grænselandet mellem rock, pop og folk og skubber til den gængse forestilling om, hvordan en salme kan og bør lyde. På albummet medvirker en række prominente sangere og musikere, bl.a. Julie Berthelsen, Lars Lilholt og Harald Haugaard.

Klangmæssigt benyttes mange forskellige instrumenter, men de egentlige stjerner er melodierne, som trods en alder på mellem 500 og 1000 år stadig er iørefaldende og friske.

Lyt her til et klip på YouTube, og få en lille smagsprøve på musikken

Sang 1, dansk:    https://www.youtube.com/watch?v=lOiUIjIk4b8

Sang 2, dansk:    https://www.youtube.com/watch?v=jVTWHx1FmDU


Og nu også på tysk: 

https://soundcloud.com/user-478574297/erhalt-uns-herr-bei-deinem-wort


"Reformationen Rocker" tager nu på tourné rundt i stiftet

Eskild Dohns Luther-CD i det nye tonesprog er også materialet, der bliver præsenteret på en række konfirmandkoncerter rundt i Viborg Stift i efteråret 2017.

"Reformationen rocker" er et musikalsk projekt, hvor fire musikere tager det unge publikum med på en medrivende dannelsesrejse tilbage til 1500-tallet og frem til i dag. Hvad var Reformationen for noget? Og har den overhovedet nogen betydning for os i dag?

"Reformationen rocker" giver sit bud herpå. Musikken og sangen spiller nemlig en uhyre central rolle i den lutherske tradition. Koncerten fremhæver denne ofte glemte dimension af reformationen. Som en del af formidlingen vil det musikalske og historiske indhold blive præsenteret side og side i form af moderne nyfortolkning med inspiration fra folk, rock og electronica.


Glæd jer til konfirmandkoncerter i efteråret eller til den åbne torvekoncert for alle i forbindelse med programmet for Reformationsgudstjenesten i Viborg Domkirke tirsdag den 31. oktober 2017, eller til at lytte til den nye CD, der koster kr. 112,50 + porto.

CD`en kan købes via nettet via følgende links:

eller ved henvendelse til Viborg Stift på telefon 8662 0911 eller mail kmvib@km.dk

Eskild Dohn er født i Viborg og bor i dag i Gedved

Er lige nu aktuel med sin nye CD: "Reformationen rocker"