Opfølgning fra den 31. oktober 2017
Nyheder

Plantning af HM Dronning Margrethe II`s Reformationseg

Efter Reformationsgudstjenesten gik den store Procession af præster og menighedsrådsformænd til Nytorv i Viborg


Efter gudstjenesten fortsatte alle til det nyrenoverede Nytorv, hvor justitsminister Søren Pape Poulsen, borgmester Torsten Nielsen, konfirmand Ida-Marie Fabricius Larsen og biskop Henrik Stubkjær plantede H.M. Dronning Margrethe II’s Reformationseg. 

Der er tale om tvillingeegen til det træ, som H.M. Dronningen plantede i Wittenberg i foråret 2016. Træet er en 4 meter høj eg, skænket af Hedeselskabet og leveret af HedeDanmark.

Sammen med plantningen af træet blev der også afsløret en flot guldplade, svarende til den, der er i Wittenberg ved Dronningens Reformationseg med de samme ord, som HM Dronning Margrethe valgte til sit træ i Wittenberg: "Er vi utro, forbliver han dog tro, thi fornægte sig selv kan han ikke. 2. Tim 2,13"

Efter plantningen var der Champagne og kransekage til alle.

I forbindelse med plantningen holdt de "plantere" hver en lille tale.

Taler i forbindelse med plantningen af Hendes Majestæt Dronning II`s Reformationseg på Nytorv i Viborg tirsdag den 31. oktober 2017 i forbindelse med fejringen af 500 året for Reformationen

Biskop Henrik Stubkjær

Med plantningen af Hendes Majestæt Dronningens Reformationseg her i Viborg, er det tydeligt, at Viborgs historie som kongeby og Reformatilnsbyen i Danmark stadig er levende, og også i dag sætter sit præg på både by og mennesker.

Det siges, at Luther engang b lev spurgt, om hvad han ville gøre, hvis han fik at vide, at verden gik under i morgen. Han svarede: "Så vil jeg gå ud og plante et æbletræ"

Træet plantes som et symbol på håb og på Guds trofasthed.

Det skal være min bøn, at dette træ i århundrederne fremover vil være vidnesbyrd om Reformationens fællesskab - både inden for folkekirken og i Stiftet - og med vore søsterkirker og mellem det kirkelige og det folkelige liv her i Viborg Stift:

"Er vi utro, forbliver han dog tro, thi fornægte sig selv kan han ikke. 2. Tim 2,13"

Justitsminister Søren Pape Poulsen og borgmester Torsten Nielsen

Justitsminister Søren Pape Poulsen:

Det er en stor glæde på denne måde at kunne binde Viborg og Wittenberg endnu tættere sammen. Må dette træ slå rødder, som Reformationen har gjort, og må det stå her i de næste 500 år - ikke at jeg regner med at være her til at bevidne det, dog


Borgmester Torsten Nielsen:
Konfirmand Ida-Marie Fabricius Larsen

Reformationstale 31-10-2017

Kære alle,

Jeg håber for det her træ, at det vil slå stærke rødder, og at der vil vokse tykke, kraftige grene. Dette træ skal minde os om alle vi unge, der ligesom træet også skal vokse op og blive store og stærke personer. Vi skal ligesom træet vokse, vandes og plejers fordi at de unge og jeg i min generation skal ikke være en generation uden gode rødder.

Ida-Marie Fabricius Larsen

Øvrige billeder fra plantningen


Biskop Henrik Stubkjær tager et spadestik

Den flotte plade til det plantede Egetræ

Indlæg fra Stiftets Facebook-side