Voksne
Udsattedag

Udsattedag

Tre menighedsplejer i Holstebro (Nørrelandskirkens Menighedspleje, Måbjerg/Ellebæk Menighedspleje og Holstebro Sogns Menighedspleje) samarbejder omkring forskellige arrangementer i løbet af året. Et af disse er UdsatteRådet i Holstebro Kommunes Udsattedag, som i 2019 løb af stablen lørdag d. 29. juni fra kl. 10.00-14.00.

Udsattedagen blev afholdt på Store Torv midt i Holstebros gågadesystem under mottoet: ”Udsat – stadig værdsat”. I løbet af dagen var der programpunkter indeholdende koncert med lokal musiker, teatershow med lokal teatergruppe og gratis mad i form af supper med brød. Derudover var der et større område med stande, hvor diverse kommunale og frivillige organisationer var repræsenteret. Her var der mulighed for at få en snak med både borgere og forbipasserende samt kollegaer og med-frivillige fra de forskellige organisationer.

Menighedsplejerne havde en stand, som bestod af en pavillon med et langt bord, begge dele stillet til rådighed af hovedarrangørerne. Vi havde desuden selv medbragt et lille bord og et par stole fra vores genbrugsbutik til at skabe lidt 
stemning. På det lange bord havde vi diverse flyers for vores diakonale tilbud, bl.a. PREP, Tidsmaskinen, sorggrupper og besøgstjenesten.

Vi havde til dagens anledning lavet en lille ”Tip en 5’er”-konkurrence, hvor de forbipasserende kunne deltage ved at svare på fem spørgsmål om vores diakonale tilbud. Præmien var en lille købmandskurv sponsoreret af en lokal butik. Derudover uddelte vi gratis kaffe og hjemmebagte småkager. Mange stoppede op i løbet af de fire timer, enten for at deltage i konkurrencen eller for at få en kop kaffe.

Fra hver menighedspleje deltog en person, som var gennemgående dagen igennem, men også et bestyrelsesmedlem fra én af bestyrelserne var med noget af tiden. Hver især fik vi flere snakke med både kendte og ukendte som kiggede forbi. Derudover fik vi netværket med nogle af de andre organisationer, som vi ellers ikke lige møder til hverdag.

 

Inge Damtoft

Inge Damtoft

I vores evaluering af dagen var det svært at vise et konkret udbytte af vores deltagelse i dagen. Men alle tre menighedspleje-bestyrelser er enige om, at vores tilstedeværelse har stor værdi, da vi får vist både samarbejdspartnere og byens borgere, at vi også har noget at tilbyde ensomme og andre udsatte grupper.

Fakta

Udsattedag 

Målgruppe: Udsatte (i alle grader) voksne 
Kirke/sogn: Nørrelandskirken, Måbjerg/Ellebæk Kirke og Holstebro Kirke
Provsti: Holstebro
Kontaktperson: Inge D. Damtoft
Telefon: 29 17 15 37
E-mail: smh-voksne@holstebrokirke.dk