Voksne
KFUM´s soldaterhjem

KFUM's soldaterhjem og soldaterrekreation

KFUM´s Soldaterhjem i Holstebro ligger 100 meter fra Jydske Dragonregiments hovedvagt.

Exteriør af Holstebro Soldaterhjem

To gange årligt modtager vi 250-300 nye værnepligtige fra kasernen, og derefter følger fire måneder, hvor vi udgør deres andet hjem. Vi er en blanding af en café og en dagligstue, hvor soldaterne kan komme efter en endt arbejdsdag og holde fri fra at være soldat. Vi har et bredt udvalg af aktiviteter såsom pool, bordtennis, bordfodbold, gamer-computere, brætspil og ikke mindst vores egen biograf. Det er gratis at komme på soldaterhjemmet og bruge vores faciliteter. Vi ønsker nemlig, at alle har mulighed for at være en del af fællesskabet, også selvom pengene er små.  

I butikken er der mulighed for at købe dagens ret under konceptet ”alt du kan spise.” Vi tilbyder også grillmad, hvis det er det, kroppen hungrer efter.

Hver aften holder vi aftenandagt, hvor vi på en håndgribelig og levende måde fortæller om kristendommen. Det er frivilligt at være med, men vi oplever, at mange prioriterer det, da det giver dem lidt at reflektere over og mulighed for at tænde et lys for det, som fylder. Der vil altid være mulighed for at få en snak med en af de ansatte, hvis der er brug for lyttende ører. 

Soldaterrekreation for hjemvendte soldater

I 2012 startede Soldatermissionen et nyt koncept kaldet KFUM´s Soldaterrekreation. Holstebro var det første sted, man byggede rekreation, og det blev til et hus med plads til fire veteraner i forbindelse med KFUM´s Soldaterhjem. KFUM´s Soldaterrekreation er et midlertidigt botilbud, hvor veteraner med f.eks. PTSD kan bo i op til et år med mulighed for hjælp og støtte i hverdagen i det omfang, den enkelte har behov for. Et hjem med fred og ro og i trygge omgivelser med andre i samme situation. Vi arbejder tæt sammen med kasernens socialrådgivere for at give veteranerne de bedst mulige forudsætninger for at komme videre i livet. 

Troels og Nathalie Moesgaard

Fakta

KFUM´s Soldaterhjem og Soldaterrekreation

Sogn: Holstebro
Provsti: Holstebro
Kontaktpersoner:  Nathalie og Troels Moesgaard
Telefon: 24 45 83 44
E-mail: holstebro@kfums-soldaterhjem.dk