Voksne
Indkøbsordning

Indkøbsordning for coronaramte og andre

En uge efter nedlukningen af Danmark den 11. marts 2020 tilbød vi en ”Indkøbsordning for Coronaramte, måske-smittede i hjemmekarantæne og andre udsatte”.

indkøbskurv

Vi indgik samarbejde med Meny på gågaden i Viborg. Alle dagligvarer, som butikken førte, kunne bestilles. Kom bestillingerne inden kl. 12, leverede butikkens medarbejdere varerne samme eftermiddag og ellers dagen efter. Butikken ville dog kun udbringe varerne, hvis folk havde bopæl i Viborg by. Hvis folk boede uden for Viborg, ville varerne blive leveret af en frivillig.  Hvis der var tale om apoteksvarer, blev de ligeledes leveret af en frivillig.

Meny var nem at samarbejde med, fordi de i forvejen leverede varer, og fordi de tilbød frosne retter, som man selv kunne varme op.

Varerne blev pakket af Menys medarbejdere, så færrest mulige kom ind i butikken. Der skulle som udgangspunkt betales med MobilePay ved leveringen.

Varerne blev stillet uden for folks døre. Der blev ringet på, og når folk lukkede op, stod leverandøren på god afstand, så der ikke var nogen smitterisiko. Betalingen foregik også på behørig afstand, og den frivillige havde god tid til evt. samtale.

Vi modtog kun to henvendelser omkring indkøbsordningen, hvorfor vi konkluderede, at behovet ikke var så stort. Vi ved dog ikke, hvor mange der evt. har taget direkte kontakt til Meny.

Elise Secher

Elise Secher

Radio Viborg oprettede hjælpenetværket ”Viborg hjælper hinanden/Corona” på Facebook, hvor der var langt flere, der ville hjælpe, end der var behov for. Og Røde Kors fik på landsplan 14.000 nye frivillige til lignende hjælpeordning, mens det også her viste sig, at de fleste danskere havde naboer, familie m.v., der trådte til.

Fakta

Indkøbsordning for Coronaramte m.fl. 

Målgruppe: Coronaramte, måske-smittede i 
hjemmekarantæne og andre udsatte
Provsti: Viborg Østre og Viborg Domprovsti
Kontaktperson: Elise Secher
Telefon: 28 30 28 66
E-mail: elise@kirkernessocialearbejde.dk