Voksne
Hatten

Hatten

Aktivitetstilbud for udviklingshæmmede

Exteriør af Hatten

HATTEN – Hvam aktivitetstilbud, er et tilbud for psykisk og fysisk udviklingshæmmede voksne. Tilbuddet startede op i 2012 i forbindelse med et nyt botilbud Hjertebo, som er under Kristelig Handicapforening. Borgerne skulle tilbydes beskæftigelse i dagtimerne, og her starter ideen om Hatten. Vi fik lov til at leje den gamle skole i Gl. Hvam, og den danner nu rammerne for aktivitetstilbuddet.

Hatten er et privat aktivitetstilbud, der har som formål at give borgerne en tryg og meningsfuld hverdag med forskellige aktiviteter og tilbud, der er tilpasset den enkelte borger. Der kommer 12 borgere på Hatten hver dag. Hatten er åben alle hverdage mellem kl. 8.30 og kl. 15.00, fredag dog kun til kl. 13.00.

Dagligdagen har sine helt faste rammer. Vi starter hver morgen med en gåtur eller en tur på cykel i området omkring Hvam. Kl. 10 mødes alle til morgensamling med frugt og te, og vi synger tre sange af forskellig art lige fra børnesange til salmer til Seebach og Kim Larsen. 

Aktiviteterne er mange. Vi har et montageværksted, hvor der samles legetøj for Dantoy i Hobro. Legesagerne skal sorteres og tælles op og samles i kasser eller net, så de er klar til videresalg. Der er træværksted, hvor der i perioder produceres fuglehuse. Vi har kreativt værksted, hvor vi maler, laver perler, syr og mange andre ting.

Køkkenet indgår også som en aktivitet, så borgerne er fri for at have madpakker med. Her laver vi fælles frokost med hjemmebagte boller og pålægsfade. En enkelt gang om ugen laver vi en lun ret eller bager pandekager på bålstedet på terrassen. Terrassen og haven er også et godt sted. Der skal slås græs, og i højbedene dyrker vi grøntsager, som bruges i køkkenet.

Vi har også fået indrettet et godt sanserum med vandseng og fiberglow – et lysnet, som man kan sidde inde under og iagttage de skiftende lys. Vi synger og læser historie, hører musik og giver massage.

Derforuden er de fleste med til svømning og ridefysioterapi en gang om ugen. Vi tager også borgerne med på oplevelser som Sølund festival, cykel- og svømmestævne, udflugter m.m.

Vi har et alsidigt og godt tilbud og drømmer om, at andre vil opdage vores lille sted. Der er stadig få ledige pladser.

Poul Møller

Poul Møller

Margit Najbjerg Skov

Margit Najbjerg Skov

Fakta

Hatten - aktivitetstilbud

Adresse: Hvamvej 101, 9620 Aalestrup

Sogn: Hvam
Provsti: Viborg Domprovsti
E-mail: info@hattenhvam.dk  
www.hattenhvam.dk