Voksne
Den blå mølle

Den Blå Mølle

-alle skal have et håb

Det blå hus exteriør

Den Blå Mølle er et værested, der holder til i hyggelige og idylliske omgivelser ved Kibæk Mølle. Værestedet er for mennesker med psykiske, sociale, alkohol- og sundhedsmæssige udfordringer. Vi har gode faciliteter, hvor der er rig mulighed for at være sammen med andre mennesker over en kop kaffe, et spil eller gennem forskellige aktiviteter.

Den Blå Mølle drives af Blå Kors Danmark i samarbejde med Herning Kommune.

Fagudannede og frivillige

På værestedet arbejder både faguddannet personale og en række frivillige. Der er altid mulighed for at få en fortrolig samtale med personalet og modtage rådgivning og hjælp til dagligdagens små og store udfordringer. Personalet hjælper gerne med kontakt til sociale myndigheder, bank, læge eller familien.

Vi lægger vægt på at skabe et hjemligt og trygt miljø med en stor grad af forudsigelighed, men også med mulighed for at tænke og afprøve nyt. Mange brugere har fået Den Blå Mølle ind under huden og betragter værestedet som deres familie.

Vi har altid gratis kaffe og the på kanden. Morgenmad, smørrebrød, lune retter og varm mad kan købes til rimelige priser.

I dagligdagen er der mulighed for at læse avis, spille spil, bob, wii m.v. eller benytte pc. Månedligt er der tilbud om f.eks. svømning, fitness, bowling og banko. Den årlige sommerferie holder vi i et stort sommerhus.

I det kreative værksted laver vi blandt andet pynt og ting til at sælge til vores årlige julemarked. Der er også mulighed for at arbejde med alt fra træ og metal til cykler og knallerter.

Vi elsker at feste med hygge, god mad og forskellige indslag. Ud over jule- og påskefest fejrer vi også gerne fødselsdage og andre mærkedage.

I vores store dejlige have med å og træer, pavillon, drivhus og brinkterrasse kan man både slappe af, lytte til fuglenes sang og dyrke egne grøntsager og blomster i højbede.

Hjemmebesøg og praktisk hjælp er i et vist omfang muligt, ligesom der ydes hjælp til at håndtere digital post og forstå breve fra kommune og andre myndigheder.

Fakta

Den Blå Mølle

Adresse: Møllevænget 19, Kibæk
Provsti: Herning Søndre
Kontaktperson: Værestedsleder Yvonne Thorø Iversen
Telefon: 23 33 34 47
E-mail: yti@blaakors.dk