Voksne
Cafe Fred

Café Fred

Café Fred er for alle, som har lyst til at være med i et fællesskab. Der er Café Fred torsdag i lige uger kl. 10.00-12.00. 

Logo for cafe fred

Programmet starter med en fællessang og velkomst. Derefter drikker vi kaffe og får franskbrød med smør og marmelade.  Deltagerne betaler 10 kr. for kaffen, som er et symbolsk beløb, så alle kan være med. Det er dog nok til, at vi til juleafslutning kan få gratis julefrokost for overskuddet af kaffepengene.

Ca. kl. 10.30 starter selve programmet. Vi har haft mange forskellige programpunkter, som deltagerne selv har været med til at komme med forslag til. Vi har to gange om året forslagsrunder, og ud fra disse forslag laver frivillighedsudvalget, bestående af to fra menighedsrådet, Betty Rams og Inger Marie Svinth og kirke- og kulturmedarbejder Kirsten Kammersgaard programmet. Café Fred har ca. 20 faste deltagere, som kommer, når de har tid og overskud; der er derfor også plads til at se den enkelte. Kirsten Kammersgaard sørger for det praktiske i samarbejde med Betty Rams.

Eksempler for programpunkter kan være:

  • Her er mit liv – hvor en deltager, som er spurgt i forvejen, fortæller om sit liv.
  • Sangformiddag – hvor vi har haft kirkens organist eller andre til at komme og synge med os.
  • Quiz formiddage – Lykkehjulet, Matador, Gæt en sang og andre små quiz lege.
  • På besøg eller udflugt – besøg hos en af deltagerne eller udflugt i private biler.
  • Samtalestationer – hvor vi taler om både store og små emner som aktiv dødshjælp, ensomhed m.v.
  • Medbring en ting – deltagerne medbringer en erindringsgenstand og fortæller om dens betydning for dem.
  • Talere ude fra: f.eks. formanden for Ældre Rådet i Herning.
  • Pilgrimsvandring i Mindeparken.

Café Fred opstod, da vi fornemmede, at der manglede et samlingssted for voksne i vores sogn.

Da vi startede Caféen, lagde vi en flyer i alle postkasser i hele sognet. Dog er de fleste deltagere allerede brugere af kirken, men der er dog også kommet nogle til, som vi ikke normalt ser i kirken. Vi håber, at dette vil udvikle sig med tiden.

Tanken er, at det skal være et sted, hvor man kan skabe nye relationer - derfor er der også hver gang god tid til at tale sammen. Nogle af programpunkterne lægger mere op til det end andre. Der skal både være plads til dem, der gerne vil tale om dybere ting i en større forsamling, og dem, der nyder at spille og quizze sammen med andre.

 

Kirsten Kammersgaard

Kirsten Kammersgaard

Vi har brug for vores egne faste brugere som en stabil gruppe, der kommer fast, og som har overskud til at tale med dem, der kommer for første gang i Caféen, så de kan føle sig godt modtaget, og så de forhåbentlig med tiden også kan blive én af de faste, der tager imod nye.

Fakta

Café Fred 

Målgruppe: Voksne som gerne vil være med i et fællesskab.
Kirke: Fredens Kirke
Provsti: Herning Nordre
Kontaktperson: Kirke- og kulturmedarbejder Kirsten Kammersgaard
Telefon: 24 46 00 30
E-mail: kk@fredenskirke-herning.dk