Unge
Drop in cafe for unge

Drop-in café for unge

Derfor tog Assing Kirke i 2018 i samarbejde med de kirkelige foreninger udfordringen op. Man ville gerne lave et møde- og værested for sognets unge. 

Det skulle være et sted, hvor unge kunne mødes for at dyrke fællesskab uden at skulle præstere, det skulle være et sted, hvor relationer kunne etableres og styrkes, og det skulle være et sted, hvor man kunne mødes på tværs af foreninger og tilknytning til kirken i øvrigt. ”Vi nedsatte et ungeudvalg, hvor vi blandt andet drøftede og undersøgte vores (kirkens og foreningernes) og ’de unges’ behov. Vi var meget bevidste om, at det krævede et grundigt forarbejde, hvis ideen overhovedet skulle realiseres, og at det ville blive et langt sejt træk med op- og nedture,” fortæller kirke- og kulturmedarbejder Kirsten Thoftgaard, der er tovholder på det, der blev til ungdomscaféen Drop-in. Den endelige beskrivelse af ungdomscaféen blev udarbejdet i fællesskab med en lille fokusgruppe bestående primært af unge voksne fra sognet.

Kirsten Thoftgaard

I september 2018 åbnede ”Drop-in – Café for unge” for første gang. Caféen har åbent en fast fredag aften i hver måned og holder til i Assing Kirkes Sognehus i Kibæk. Caféen er først og fremmest et sted, hvor man kan hænge ud, snakke, hygge sig og føle sig velkommen i et fællesskab, hvor der ikke skal præsteres. Der er som udgangspunkt ikke noget fastlagt program, man er forpligtet på at tage del i. Til gengæld er der forskellige aktivitetsmuligheder alt afhængig af de unges egne ønsker og ideer. Brætspil, leg og vaffelbagning hitter altid. Der har også været gang i forskellige krea-udfordringer, bolsjekogeri, bageri, stomp-band og meget andet. Den sidste halve times tid, inden caféen lukker ned, har man mulighed for at deltage i fællessang og samtale om tro og eksistens.

Fakta

Drop-in - Café for unge

Målgruppe: 14 år +
Sogn: Assing 
Provsti: Herning Søndre 
Kontaktperson: Kirsten Thoftgaard 
Telefon: 20 31 81 01
E-mail: kt@assingsogn.dk