Seniorer
Kirkehøjskole

Kirkehøjskole

Vi begyndte kirkehøjskole i 2017, hvor der deltog 55 personer. De kom primært fra Bjerringbro, men også omegnsbyer og Viborg var repræsenteret. Vi gentog succesen i 2018 med det samme antal deltagere, men med nye ansigter, da det var tydeligt, at folk også gik efter temaet.

Kirkehøjskole

Kirkehøjskole har en varighed på tre hele dage, og må gerne ligne en traditionel højskole. Dog var det her uden overnatning. Ideen var at lave en miniferie for dem, som måske ikke selv kom på ferie udenbys eller som godt kunne lide at være i sognet og mødes med andre fra sognet.

Vi understregede vigtigheden i, at det foregik i en kirkelig kontekst, og at bibelen, salmebogen og kirkerummet blev brugt. Særligt lagde vi vægt på vigtigheden af sammenholdet og det sociale og vores ønske om, at den enkelte følte sig set og mødt.

Desuden skulle det være hele dage med fire måltider mad, så der kunne blive snakket og brugt tid sammen.

Elementer

  • Morgen og aften begyndte og sluttede vi i kirken med salmesang og en andagt.
  • Der var indlagt guidede gåture i Bjerringbro (frivilligt).
  • Heldagsudflugten var delt i to, hvor formiddag havde et særligt formål omkring temaet, mens vi om eftermiddagen lagde mere vægt på det sociale, bl.a. med besøg til Den Gamle By i Aarhus.  Den sidste aften var der festaften med god mad og vin og desuden lokale folk, som med anekdoter og sang bidrog til, at smilet kom frem.
  • Højskolesangbogen blev brugt flittigt, dels ved fællessang til foredragene og dels til halv times sangtime, som vores organist og kirkesanger stod for.
Brita Bach Pedersen

Brita Bach Pedersen

Programindhold

  • Programmet spænder vidt – lige fra den teologiske del med besøg af præster og tidligere biskopper til foredrag, som matcher emnet.
  • Da vi havde reformationen som tema, inviterede vi f.eks. en ung pige på 18 år sammen med ungdomspræst Trine Hostrup fra Viborg. De talte om ”kirken i dag”, om kirken kan favne de unge, og hvad kirken kan tilbyde dem.
Fakta

Kirkehøjskole

Målgruppe: 60 + 
Kirke: Bjerringbro
Provsti: Viborg Østre
Kontaktperson: Brita Bach Pedersen
Mobil: 61 22 42 57
Mail: kontor@bjerringbrokirke.dk