Familier og par
Valentin i kirken

Valentin i kirken
-rum til jer

Folkekirken i Vesthimmerland inviterer dig og din partner 
til en stemningsfuld aften, hvor vi fejrer kærligheden

Valentinshjerte med lys

Valentin i kirken er en aften med fokus på kærligheden. En aften med god mad, levende musik samt oplæg om, hvad der styrker parforholdet og holder liv i kærligheden.

I 2020 deltog 14 par i Aars Kirke. Nogle havde været gift i mange år, andre i kortere tid.

To præster deltog. Den ene indledte aftenen med at læse de bibelske tekster, der lyder til ethvert bryllup i folkekirken. Den anden præst sluttede aftenen af med bl.a. at lyse velsignelsen. På den måde satte præsterne en ramme for aftenen, der knyttede forbindelse til de JA-ord, begge sagde ved vielsen.

En medarbejder fra Folkekirkens Familiestøtte holdt under middagen oplæg om at holde liv i kærligheden. Oplægget indeholdt en blanding af inspirerende input om parforhold generelt, og samtalekort hjalp parrene til at blive konkrete i forhold til deres egen partner.

Som det fremgår af billedet på næste side, sad hvert par ved deres eget bord. Det var intimt, og det gav mulighed for at fordybe kærlighedspagten.

Valentin i kirken gentages næste år, for som en af deltagerne sagde: ”Rammen var helt perfekt. Et foredrag alene ville nok ikke have særlig stor gennemslagskraft, men hyggen, maden og ikke mindst kirken gjorde det helt perfekt.”

Lone Primdahl Dolmer

Fakta

Valentin i kirken

Sogn: Aars
Provsti: Vesthimmerland
Kontaktperson: Sognepræst Lone Primdahl Dolmer 
Telefon: 30 68 07 89 
E-mail: lpd@km.dk