Familier og par
Sommerlejr for udsatte familier

Sommerlejr for udsatte familier

Hver sommer holder Kirkernes Sociale Arbejde i Viborg sommerlejr for familier og enlige forsørgere med hjemmeboende børn, der ikke selv har mulighed for at arrangere udflugter eller ferieophold. 

sommerlejr

Her får familierne mulighed for at komme på familielejr med masser af sjove ferieaktiviteter, hvor de er sammen med hinanden som familie og sammen med andre børnefamilier på tværs af generationer og etnicitet.

Sommerlejren giver familierne et pusterum fra hverdagen og bidrager med sociale oplevelser, som styrker familierne, skaber gode ferieminder og udvider deres sociale netværk. Sommerlejren afholdes mandag til fredag i Ønskeland i nærheden af Brovst. Det er et ferie- og aktivitetshus, som byder på svømmehal, fitnesscenter, billard, bordtennis, brætspil, beachvolley blandt mange andre inden- og udendørs aktiviteter. I løbet af ugen afholdes en lang række aktiviteter som bueskydning, træklatring, kreativt værksted og familieolympiade, som ryster familierne godt sammen, og hvor alle kan være med og udfordres på at lege og være kreative sammen.

Familierne bor alle i samme boligområde, og børnene går på den samme skole. Efter sommerlejren vil familierne derfor stadig mødes i lokalområdet og hermed lettere kunne bevare kontakten og venskaberne, der dannes på sommerlejren.

Der samarbejdes med den lokale kirke, skole, boligsociale medarbejdere og spejdere, der er i tæt kontakt med målgruppen og har henvist familier, de vurderer, kunne have glæde af at være med på familielejr.

Elise Secher

Efter sommerlejren arrangeres hver måned en aktivitet med fællesspisning for familierne fra sommerlejren og andre børnefamilier i området. En gruppe frivillige står for aktiviteter med børnene, mens forældrene mødes i en forældrecafé, hvor de kan få et frirum, og hvor der med udgangspunkt i hverdagsrelaterede temaer er lagt op til gode snakke om vores hverdagsliv og familieliv og mulighed for at dele erfaringer med andre forældre.

Fakta

Sommerlejr for udsatte familier

Målgruppe: Socialt udsatte og økonomisk trængte børnefamilier 
og enlige forsørgere med hjemmeboende børn.

Provsti: Viborg Domprovsti

Kontaktperson: Frivillighedskoordinator Elise Secher

Telefon: 28 30 28 66

E-mail: elise@kirkernessocialearbejde.dk