Familier og par
Prep-kursus for par

Prep-kursus for par

I Norge er det staten, som tilbyder PREP-kurset, mens det i Holstebro ofte er præsten, der foreslår det anerkendte kursus i sunde relationer.

Par på bænk

Græsset er grønnest, hvor man vander det. Så selvom den første forelskelse har lagt sig, er det vigtigt at lægge energi i forholdet. Sådan kan hovedpointen i kurset opsummeres.

PREP, Prevention and Relation Enhancement Program, er et program til forebyggelse og forstærkning af forhold fra University of Denver, USA. Det er baseret på forskning i, hvad der fremmer eller ødelægger relationer – med fokus på parforhold.

Undervisning

Det er ikke terapi, men undervisning, og i Norge får alle par tilbudt PREP ved første barns fødsel. Hver gang mødes 10 par, som ikke deler egne oplevelser, men måske reflekterer over dem i fortrolighed med partneren.

Det er Center for Familieudvikling, der tilbyder den certificerede PREP-uddannelse. Nørreland, Holstebro og Ellebæk har hver to uddannede undervisere, men afholder kurserne sammen – på skift i de tre sogne.

PREP handler om at undgå ubevidst at ødelægge parforholdet og i stedet blive bevidst om at forbedre det, bl.a. gennem egen kommunikation. Derfor er et af omdrejningspunkterne en tale/lytte-teknik, hvor man spejler det, partneren siger – i stedet for at sidde og forberede, hvad man selv vil sige.

Tilgivelse og engagement

Vi ser også på værdier som bl.a. tilgivelse og engagement og taler om, at hvis mor og far har det godt, har børnene det også godt. Ofte føler parrene en lettelse over at opdage, at også andre synes, det til tider er svært at være gift – og det løsner også stemningen op, at vi bruger humoristiske eksempler og filmklip.

Fakta

PREP-kursus for par

Sogne: Holstebro, Nørreland og Ellebæk
Provsti: Holstebro
Kurserne ledes af sygeplejerske Anette Hoffmann, læge Michael Hoffmann, 
pædagogisk leder Jytte Jacobsen og institutionsleder Mogens Jacobsen
Kontaktperson: Michael Hoffmann
Telefon: 22 34 12 88
E-mail: michael@kirkebyhoffmann.dk