Familier og par
Plej jeres parforhold

Plej jeres parforhold

Folkekirkens Familiestøtte støtter forældre i at sætte fokus på tryghed, gode relationer og trivsel i hjemmet. 

To holder i hånd

Der er mange undersøgelser, der viser, hvor afgørende det er, at forældre er gode rollemodeller for deres børn, og hvor vigtigt det er, at forældre skaber tryghed og nærhed i hjemmet.  Mors og fars interne relation er af afgørende betydning for barnets oplevelse af tryghed i hverdagen. Jo bedre mor og far har det med hinanden, jo mere tryghed og ro giver det barnet. Derfor tilbyder Folkekirkens Familiestøtte et kursusforløb for par, hvor forældrene får mulighed for at arbejde med deres egne styrker og udfordringer som par. Vi ved, at et parforhold er foranderligt, og at parforholdet kan styrkes ved, at der sættes fokus på det.

Forløbet varer 18 timer over ½ år. På forløbet sættes der fokus på bl.a. kommunikation, tryghed, tilgivelse, intimitet og konflikthåndtering. Ligeledes sættes der fokus på, hvordan nye vaner kan blive en del af hverdagen, og at det er normalt, at uhensigtsmæssige vaner og rutiner tager tid at ændre. Folkekirkens Familiestøtte tilbyder således evidensbaseret undervisning i relevante tematikker for det enkelte par samt tilbyder støtte, når viden skal omsættes til hverdag i hjemmet.

Undervisningen varetages af certificerede undervisere. Undervisningen vil være en blanding af undervisning, video og rollespil underviserne imellem. Efter hvert oplæg er der afsat samtaletid, hvor det enkelte par får tid og rum til at tale sammen om temaet, og der tilbydes vejledning under hele forløbet.

Lene Frølund

Lene Frølund Rasmussen

Anne Marie Nedergaard

Anne Marie Nedergaard

Plej jeres parforhold er ikke terapi, og der deles ikke informationer af privat karakter med andre deltagere end ens egen partner.

Forløbet er gratis for deltagerne.

Fakta

Plej jeres parforhold

Målgruppe: Par med hjemmeboende børn

Provsti: Herning Nordre, Herning Søndre og Vesthimmerland
Kontaktpersoner: