Familier og par
Hele Danmarks familieklub

Hele Danmarks familieklub

Hvordan kan vi som familier bevæge os ud af vores komfortzone, opsøge nye fællesskaber og gøre en forskel for andre familier? 

Spisning ved stort fælles bord

Hvordan kan vi skabe stærke og betydningsfulde fællesskaber mellem familier, så alle får mere mod på livet, flere smil og et stærkere sammenhold? Det er nogle af de spørgsmål, Hele Danmarks Familieklub forsøger at være et svar på.

Familietid

En familieklub er et FEDT sted for børn og deres familier og giver supergod familietid med hinanden og med andre familier. Vi giver hinanden overskud og fællesskab i hverdagen – og ikke mindst masser af god energi og smil på læben at gå hjem med. Hver familieklub består af omkring 9 familier.  To af familierne er  velfungerende og fungerer som gode rollemodeller for de øvrige familier, der kan være udfordret på forskellig vis.

Det er et team af frivillige, der står for aktiviteterne, som vil være målrettet børn i aldersgruppen 2-12 år. Dog er yngre eller ældre børn mere end velkommen til at deltage sammen med familien.

Familieklubben i Holstebro mødes to gange om måneden i seks måneder. Vi mødes på en fast ugedag på samme tidspunkt hver gang.

Det er gratis at deltage i familieklubben – det gælder også måltiderne.

Alle slags familier kan deltage i familieklubben: Enlige forældre med børn, nytilflyttede familier, mor og far med børn, unge familier, sammenbragte familier m.v.

Mere tid sammen

Vi laver mad og spiser sammen, vi leger og laver sjove aktiviteter på kryds og tværs af børn og forældre, og vi har tid til at tale med hinanden og tid til at hygge os. Når vi mødes i familieklubben, er vi alle en del af at få maden lavet, få spist, leget, hygget og snakket med hinanden. Som familie er det en skøn måde at prioritere mere tid med hinanden på. Vi får hyggelig familietid sammen – og mødes med andre familier dér, hvor vi bor. Vi møder nye familier med børn, som vores børn kan lege og lave aktiviteter med. Vi får nye relationer og venskaber. Vi spiser sammen med andre og er en del af et skønt fællesskab.

Vores frivillige er Superhelte, Madmødre, Forbilleder og Legebørn. De sætter tid til leg, aktiviteter og fællesskab for familier højere på to-do listen, så vi kan blive bedre sammen. De frivillige kvalificeres på en træningsdag forud for opstart, så de klædes på til at møde familierne og i praksis prøver, hvordan en mødegang tilrettelægges.

Ud over denne familieklub ved Nørrelandskirken, er der familieklub i Frederiks og familieklubber under opstart i Herning og Ikast/Brande.

 

Karina Busch Simonsen

Karina Busch Simonsen

Christian Fredsgaard

Christian Fredsgaard

Hele Danmarks Familieklub er udviklet af KFUM´s Sociale Arbejde med støtte fra Den A. P. Møllerske Støttefond. Familieklubberne udbredes løbende over hele landet.

Fakta

Familieklubben i Holstebro

Sogn: Nørreland
Provsti: Holstebro
Kontaktperson: Christian Fredsgaard
Telefon: 40 42 03  72
E-mail: chrfredsgaard@gmail.com

Projektmedarbejder i KFUM´s Sociale Arbejde: Karina Busch Simonsen
Telefon: 21 82 07 37
E-mail: kbs@kfumsoc.dk

www.heledanmarksfamilieklub.dk