Familier og par
Fix a bike

Fix a bike

Hvordan kan vi lære nydanskere at kende og få dem til at føle sig hjemme i vores sogn? Det var et af de spørgsmål Vindum-Brandstrup menighedsråd drøftede i foråret 2018.

Cykel

 Der blev taget initiativ til at opstarte projekt Fix a bike i juni måned.  Der er i forvejen etableret mange gode tiltag i Rødkærsbro by, og dette projekt skulle være et supplement til de øvrige.

Et af målene i projekt Fix a bike var at være med til at gøre hverdagen lettere for nydanskere i vores område, give dem mere frihed og nye muligheder for at komme rundt i vores egn. Det kan bl.a. ske ved at shine brugte cykler op, give råd og undervisning i, hvordan en cykel vedligeholdes.

Mange i området tilbød brugte cykler – som kun stod derhjemme og samlede støv – til projektet. Nydanskerne har været med til lapning af slange, smøring af kæde, sætte lås, lygter, ringklokke på. Efter de første tre gange er der 12-15, der er cyklet stolte hjem fra Sognehuset.

Råd til at komme videre

Vi besluttede, at det skulle være et lære/væreværksted, hvor vi skulle vejlede i, hvordan cyklen istandsættes, og samtidig skulle der være rum og tid til at tale om glæder, bekymringer og svære ting, som livet kan byde på.

Det skønne sommervejr har været med til at give nogle rigtig dejlige aftener på plænen ved Sognehuset. Der er repareret cykler, spillet stigegolf, foldet hjerte-bøger, bagt vafler, spist hotdogs, lært danske sange og meget mere.

Vi har mødt 10-15 nydanskere hver tirsdag i alle aldre. Der er blevet snakket, grinet, leget og hygget, eller givet et råd om, hvordan de kommer videre i deres hverdag. Hver gang har vi afsluttet med nogle sange, fadervor og et lille dryp fra det kristne liv.

Fakta

Fix a bike

Målgruppe: Nydanskere i alle aldre
Sogn: Vindum og Brandstrup
Provsti: Viborg Østre
Kontaktperson: Britta Iversen
Telefon: 21 66 38 26
E-mail: bp@iversen.mail.dk