Børn
Tumlingeleg og salmesang

Tumlingeleg og salmesang

Tumlingeleg og salmesang er et tilbud til dagplejere, der har lyst til at komme i Kirkehuset til leg og sang for de mindste.

tumlingeleg

En formiddag om ugen i en periode på otte gange slås dørene op for fire dagplejere ad gangen med deres 4-5 børn, nu er der tid til at lege med Kirkehusets legesager, inden vi går i gang med fællesaktiviteter i form af sang, hygge og motorisk leg.

Når vi rigtig går i gang, er alle klar på tæpper siddende i en rundkreds på gulvet. Her leder kirke- og kulturmedarbejderen fællesaktiviteten med salmer, sange med fagter og musik krydret med motoriske lege. Der er lavet et sanghæfte, som dagplejerne synger efter, så de også kan være med. 
Vi starter selvfølgelig med en goddag-sang, hvor alle børns navne nævnes. Nu er tiden kommet til at kirke- og kulturmedarbejderen og hendes dukke ”Frække Frida” finder ting i den ”hemmelige” kurv.

Engel

I kurven er der bl.a. en engel, der findes frem, når vi skal synge ”Jeg er en lille engel sød”. Vi laver fagter til sangen, og børnene skiftes til at sidde med englen, mens vi synger. Alle sange synges 2-3 gange, så børnene efterhånden kender dem, og englen eller andre figurer kan gå på omgang mellem børnene. Ligeledes er der dyr til alle børnene, når vi synger om Noa, der har en ark så stor. Børnene elsker at få lov til at sidde med de forskellige ting og føler sig set og anerkendt på den måde. I kurven er der også rasleæg, så alle kan være med til at lave musik og rytme til f.eks. ”Du kom til vor runde jord.” Indimellem er der sange, hvor motorikken udfordres, f.eks. synges ”Jeg kan hoppe højt i vejret” eller ”En lille and med vinge.”

Faldskærmen

Et sikkert hit er, når faldskærmen findes frem. Vi bruger den både til at synge ”Spænd over os dit himmelsejl,” mens børnene sidder under den, men også til at lave ”popcorn” på. Det gøres ved, at alle holder i kanten af faldskærmen, hvorpå der ligger plastikkrus, og når så ”gryden” sættes i kog, popper alle ”popcornene” op og ned, ud og hen. Børnene ELSKER det!

Fællesaktiviteten sluttes af med, at vi synger om en trold, der kan trylle, hvad han vil, og her bliver børnene forvandlet til krybende orme, hoppende kaniner eller flyvemaskiner. Til allersidst tryller trolden alle legesager frem igen, og det er nu tid til at lege med klodser, køre på scootere rundt i lokalet, lege med plastikmad og meget andet.

Lisbeth Nykjær

Lisbeth Nykjær

Når der er leget i ca. 20 minutter, er det tid til at pakke sammen og slappe af på tæpperne. Alle lægger sig ned, og kirke- og kulturmedarbejderen synger ”Ingen er så tryg i fare” samtidig med, at der blæses sæbebobler. Til sidst spilles der dejligt stille musik på klokkespil. Inden vi får set os om, er der gået en time med skønt samvær, hygge, sang og motorik i en dejlig blanding. Nogle dagplejere bliver i kirkehuset og spiser madpakker med deres børn, mens andre hellere vil hjem.

Fakta

Tumlingeleg og salmesang for dagplejere

Målgruppe: Dagplejere og deres børn
Kirke: Mejrup Kirke
Provsti: Holstebro
Kontaktperson: Lisbeth Nykjær
Telefon: 30 69 35 13
E-mail: ldn@mejrupkirke.dk