Børn
Legestue

Legestue

I mere end 10 år har legestuen ”Duen” inviteret børn fra 0 til 5 år og deres forældre inden for døren (næsten) hver mandag formiddag fra kl. 9.30.

Vi starter ud i rundkreds med at synge fra legestuens egen sangbog, sangene er både kristne børnesange med fagter, salmer og gode gammeldags børnesange som ”Ro, ro, ro din båd”. Børnene har hver især deres favoritter og får lov at ønske sange. Efter et par sange fortælles der bibelhistorie, og vi beder fadervor sammen. Når vi har bedt en bøn, er der som regel nogle børn, som har endnu et ønske til en sang, og vi synger, så længe børnene har koncentration og lyst til det.

To timer går hurtigt

Når vi har haft en fælles samling på ca. 20 minutter, er der mulighed for, at børnene kan være med til en kreativ aktivitet; vi maler, tegner, laver figurer i foamclay og alt muligt andet. 
De, som er for små eller ikke lige er i humør til det kreative, har mulighed for at lege. Vi har alverdens legesager, og to timer går hurtigt med togbane, dukker, legekøkken og klodser.

Mellem kl. 11.00 og 11.30 finder vi madpakkerne frem, som vi spiser i fællesskab. Hvis vi er heldige, er der hjemmebag eller andet lækkert fra kirkens køkken. Efter madpakkerne er spist, skal mange hjem og sove til middag, men der er ofte nogle børn, som ikke lige har fået leget færdigt og skal have afsluttet legen, inden de har tid til at komme hjem.

Lære sociale spilleregler

Legestuen er et sted, hvor børn, der normalt går hjemme, kan komme ud og socialisere med andre børn. Der er plads til at lære de sociale spilleregler, der er i et fællesskab med flere børn. Mødre, fædre, au pairs, private dagplejere eller bedsteforældre kan få sig en god snak, mens børnene hygger sig i trygge omgivelser.

Sofie Vindum

Sofie Vindum

Det kræver hverken tilmelding eller betaling for at komme i legestuen. Man møder bare op, og vi er alt imellem 15 og 35 deltagere hver gang. Deltagerne er ikke kun fra Holstebro Sogn, men kommer kørende så langt fra som op til 25 km fra Holstebro. Fordi legestuen har eksisteret så længe, gør vi faktisk ikke anden reklame, end at den står nævnt på vores hjemmeside, og vi har flyers liggende i kirken og sognehuset. Vores primære reklame er, at vores deltagere fortæller deres venner og familie om det.

Fakta

Legestuen ”Duen”

Målgruppe: Børn fra 0 til 5 år ifølge med en voksen

Sogn: Holstebro Sogn

Provsti: Holstebro

Kontaktperson: Kirke- og kulturmedarbejder Sofie Vindum

Telefon: 29 17 28 39

E-mail: smh-bu@holstebrokirke.dk