Børn
Korworkshop i skoleferien

Korworkshop i skoleferien

Som bykirke i et meget broget sogn, er der brug for at være synlig kirke - også i andre sammenhænge end kirkelige.

Keyboard

Derfor søsatte vi for tre år siden et let tilgængeligt projekt i samarbejde med Aktiv Ferie Herning. Aktiv Ferie Herning (under Herning Idrætsråd) er en samling af tilbud for alle skolebørn i hele Herning Kommune. Aktiviteterne tilbydes i sommerferiens første og sidste uge, i efterårsferien og i vinterferien.

Vi kontaktede Herning Idrætsråd og bød os til, som den, på det tidspunkt, første kirke. De syntes, det var en glimrende idé og glædede sig over, at samarbejdet kunne bredes ud ad den vej også. Det har vist sig at bane vej for andre kirkers engagement, på forskellig måde, i projektet. 

Vi tilbyder en korworkshop i tidsrummet 10.00-14.30, hvor vi sammen lærer 3-5 sange, leger, holder pause og spiser sammen. Arrangementet afsluttes med en minikoncert, hvor forældre m.fl. er velkomne. Det har været nogle forrygende dage med børn fra forskellige sammenhænge – nogle kirkevante, andre ikke. Men alle mødes vi i kirkerummet til en aktivitet, der samler og glæder. 

Grundet stor tilslutning har vi med god succes inviteret korbørn (fra kirkens juniorkor) til at deltage som hjælpere. Det var en rigtig god oplevelse for store og små!

Gry Steensig

Gry Steensig

Projektet har været en spændende og givtig platform i forhold til at gøre kirken synlig og lettilgængelig.

Fakta

Korworkshop

Målgruppe: Henholdsvis 0.-2. klasse og 3.-4. klasse fra hele Herning Kommune
Kirke: Fredens Kirke
Provsti: Herning Søndre
Kontaktperson: Gry Steensig
Telefon: 21 51 75 59
E-mail: gsl@fredenskirke-herning