Børn
Børnefødselsdagsfond

Børnefødselsdagsfond

Det er vigtigt for børns mulighed for at være en del af et børnefællesskab, at de kan fejre fødselsdag for deres klassekammerater.

fødselsdagsgave

Men en børnefødselsdag for klassen kan både være en dyr og uoverskuelig aktivitet for forældre, der i forvejen ikke har mange ressourcer. Derfor har Kirkernes Sociale Arbejde i Viborg oprettet en Børnefødselsdagsfond, som dels hjælper udsatte familier med at arrangere en børnefødselsdag og dels giver børn mulighed for at have en gave med, når de deltager i deres kammeraters fødselsdage.

Gavestation

Børnefødselsdagsfonden er et gratis tilbud til børnefamilier med børn fra 0.-4. klassetrin om hjælp og støtte til at planlægge og afholde en børnefødselsdag for barnets klassekammerater med lagkage, boller, kakao og sociale aktiviteter. Det kan fx være en skattejagt, en fodboldturnering eller kagepyntning, som de frivillige hjælper med at arrangere. Derudover har vi en gavestation, hvor børn gratis kan udvælge en gave og pakke den ind, så de har mulighed for at deltage på lige fod med andre i deres kammeraters fødselsdagsfest.

Elise Secher

Der samarbejdes med den lokale skole og kommunale integrationsmedarbejder, som henviser relevante familier til Børnefødselsdagsfonden.

Familien inddrages

En gruppe frivillige hjælper med at planlægge og afholde fødselsdagen for barnets klassekammerater. Familien inddrages i hele processen og får den nødvendige hjælp og støtte, så de fremadrettet i højere grad er i stand til at arrangere en fødselsdag på egen hånd.

Børnefødselsdagsfond

Målgruppe: Børn fra 0.-4. klassetrin 
Provsti: Viborg Domprovsti 
Kontaktperson: Frivillighedskoordinator Elise Secher 
Telefon: 28 30 28 66 
E-mail: elise@kirkernessocialearbejde.dk